0
2
σχόλια
183
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Τα διεθνή μέσα αναπαράγουν τις φωτογραφίες από το πέπλο που κάλυψε μια ολόκληρη ακτή στον Αιτωλικό
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
27 Σεπτεμβρίου 2018
Μια παραλία στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη των αραχνοφοβικών: ένα τεράστιο πέπλο από ιστό κάλυψε όλα τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων.

Ο ιστός ανήκει στο είδος Tetragnatha. Πρόκειται για αράχνες με επιμήκη σώματα οι οποίες είναι αρκετά μικρές και αρκετά ελαφριές ώστε να είναι σε θέση να τρέξουν πάνω στο νερό γρηγορότερα από ό, τι μπορούν να μετακινηθούν στη στεριά. Οι αράχνες αυτές δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο.


Όπως αναφέρει ο Guardian, η μοριακή βιολόγος, Μαρία Χατζάκη, εξηγεί ότι το εποχιακό φαινόμενο συμβαίνει όταν οι αράχνες ζευγαρώνουν και πως η αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών φέτος οδήγησε σε τέλειες συνθήκες για μια πληθυσμιακή έκρηξη μεταξύ των αραχνών. «Οι αράχνες εκμεταλλεύονται αυτές τις συνθήκες και κάνουν κάτι σαν πάρτι. Ζευγαρώνουν, αναπαράγονται και δημιουργούν μια ολόκληρη νέα γενιά».

Παράλληλα σημειώνει πως ότι το φαινόμενο αυτό είχε παρατηρηθεί ξανά στην περιοχή το 2003, οι αράχνες θα πεθάνουν σύντομα και ο ιστός θα διαλυθεί φυσικά, αφήνοντας τη βλάστηση άθικτη.


Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Κουνούπια 
εμφάνιση σχολίων