1
1
σχόλια
485
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα. Καμία αναφορά στον ξυλοδαρμό του στη δικογραφία». Στοιχεία που δίνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου
 
DOCTV.GR
26 Σεπτεμβρίου 2018
Οι ιατροδικαστές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν με ακρίβεια πώς επήλθε ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου ωστόσο δεν αποκλείουν την θανατηφόρα κάκωση. Όσο αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, η δικηγόρος της οικογένειάς του, δηλώνει πως διαπιστώθηκε εγκεφαλικό οίδημα στον Ζακ όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δεν καταγράφεται πουθενά  ο ξυλοδαρμός στη δικογραφία, δεν υπήρξε καμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο ενώ οι μαρτυρίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και αν δεν υπήρχαν τα σχετικά βίντεο, πιθανότατα η υπόθεση απλώς να έκλεινε εδώ.

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου επισημαίνει ότι:
- Ακόμα δεν υπάρχει τελικό πόρισμα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τί προήλθε.

- Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό της επίθεσης και του ξυλοδαρμού που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες.

-Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε.

- Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές».

- Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις.

-Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα.

- Υπάρχουν παραλείψεις όσον αφορά την προανακριτική έρευνα. Η αστυνομία δεν πήρε φωτογραφίες, δεν σφράγισε το χώρο, ενώ υπάρχουν και δυο μαρτυρικές καταθέσεις από γειτονικά καταστήματα εκ των οποίων ο ένας μάρτυρας σημειώνει ότι ο 33χρονος δεν μπήκε για ληστεία.

- Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμία θέση να αντιδράσει.

- Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή.

-Κατά την κ. Πετσιμέρη ο Ζακ Κωστόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρός και κανείς δεν συγκινήθηκε να του βγάλει τις χειροπέδες -κάτι που προκάλεσε αίσθηση σε γιατρούς και νοσηλευτές. Η ίδια λέει επίσης ότι «δεν έφερε μαχαίρι στο χέρι και κάποιος κατέθεσε ψευδώς ότι είδε τον νεαρό να κυνηγάει με μαχαίρι με σκοπό να σφάξει κόσμο», ενώ για τον ιδιοκτήτη ανέφερε ότι «είχε όλο το χρόνο να εξαφανίσει όσα στοιχεία ήθελε και κανείς δεν τον προσήγαγε».

 
εμφάνιση σχολίων