0
1
σχόλια
494
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
#Σιγά_Μη_Φοβηθώ. Μια συναυλία και μια πορεία στη μνήμη του Παύλου. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη δίκη της Χ.Α.
 
DOCTV.GR
11 Σεπτεμβρίου 2018
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του ανθρώπου που έγινε η αιτία κινητοποίησης της  πολιτείας  κατά της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας, ή Killah P, μέσω της μουσικής του μιλούσε για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου. Δεν ανήκε σε καμία πολιτική παράταξη. Δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Φέτος, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, διοργανώνονται μια πορεία και μια συναυλία, με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ».

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ:  Θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00,  στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και θα παίξουν οι Δ. Πουλικάκος, Ν. Σπυρόπουλος, Kollektiva, Μεθυσμένα Ξωτικά, Rationalistas, Bad Movies, Fer De Lance, Junior Sp και Danded1 . Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.

Η ΠΟΡΕΙΑ: Στις 18 Σεπτεμβρίου η αντιφασιστική πορεία θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Η οικογένεια του Παύλου αναφέρει: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν "νόμιμο"πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων»,

«Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος».

«Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο την ημέρα που δολοφόνησε τον Παύλο, ενώ τον Απρίλιο του 2015, δέχθηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα: την έναρξη της δίκης της. Καθώς η διαδικασία σε λίγους μήνες φτάνει στις απολογίες και στη συνέχεια μετά την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις, στην έκδοση της απόφασης, η ηγεσία και τα μέλη της συμμορίας καλούνται να απαντήσουν σε δεκάδες στοιχείων που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

«Ενώ μάλιστα οι χρυσαυγίτες αρχικά δήλωναν Έλληνες εθνικιστές και διαμαρτύρονταν πως η δίωξή τους είναι πολιτική, φτάσαμε πλέον στο "και τι έγινε που είμαστε ναζιστές" , όπως πολλάκις έχει ακουστεί από τους υπερασπιστές τους μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα να δικαιολογήσουν οι ίδιοι τις πράξεις τους και το κίνητρο αυτών, δηλαδή τις ιδέες τους, χαρίζουν ευχάριστα διαλείμματα γέλιου, με την γνωστή πλέον χρυσαυγίτικη υπερηφάνεια τους, που ανυπομονούμε να δούμε και στις απολογίες τους. Για όλα τα παραπάνω, καλούμε όποιον νιώθει την ευθύνη να σταθεί μαζί μας και απέναντί τους στις φετινές εκδηλώσεις».
 
εμφάνιση σχολίων