1
4
σχόλια
180
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Κολομβία έχει πλέον το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου –και δεν είναι πολύτιμο μόνο για τη φύση του
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Ιουλίου 2018
Η Κολομβία είναι πλέον στο σπίτι του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου, μετά την επέκταση των ορίων της Serranía de Chiribiquete. Η χώρα έχει επεκτείνει τον εθνικό πάρκο Chiribiquete από 2,7 εκατομμύρια εκτάρια σε σχεδόν 4,3 εκατομμύρια εκτάρια, κερδίζοντας έτσι αυτή τη νέα διάκριση. Επιπλέον, το πάρκο έχει προστεθεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ο τόπος αυτός είναι σημαντικός διότι τα οικοσυστήματα του Αμαζονίου, των Άνδεων και των περιοχών Guayanés και Orinoquía συγκλίνουν σε αυτό το σημείο. Χιλιάδες διαφορετικά είδη ζουν εδώ, συμπεριλαμβανομένων μερικών που είναι ενδημικά ή απειλούνται -όπως ο ιαγουάρος. Η απομακρυσμένη τοποθεσία του πάρκου το καθιστά πολύτιμο σπίτι για πολλά είδη φυτών και ζώων.


Αλλά η σημασία του εκτείνεται και πέρα από την άγρια φύση διότι το πάρκο φιλοξενεί αρχαίες τοιχογραφίες -περισσότερες από 70.000 διαφορετικές εικόνες- ενώ μερικές από αυτές έχουν ηλικία τουλάχιστον 20.000 ετών. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και είναι ένας από τους λόγους που επελέγη για την αναγνώριση της Unesco.
εμφάνιση σχολίων