0
1
σχόλια
297
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Αφήστε την Ψυχή σας να υψώσει τη λογική στις κορυφές του πάθους και ν’ αρχίσει να τραγουδά»
 
DOCTV.GR
6 Σεπτεμβρίου 2018
Συχνά είναι πεδίο μάχης η ψυχή σας, όπου ή κρίση σας κι ή λογική μάχονται την επιθυμία σας και το πάθος. Θα 'θελα να γινόμουν στην Ψυχή σας ό συμφιλιωτής, και να μπορούσα να μονιάσω τή διχόνοια και την αντιζηλία και να την κάνω ενότητα και μελωδία. Μα πώς θα γίνω αν δέ γίνετε κι εσείς συμφιλιωτές, ναι, κι αγαπημένοι όλων αυτών που ζούνε μέσα σαs;

To πάθος και ή λογική σας είναι τα πανιά και το τιμόνι της ποντοπόρας ψυχής σας. Αν κάτι απ' τα δυο καταστραφεί, πανί ή τιμόνι, θα ριχτείτε μέσα τη δίνη και στο στρόβιλο, ή ακίνητοι θα μείνετε στη μέση της θάλασσας.  Γιατί ή λογική, μονάχη κυβερνώντας, είναι μια δύναμη χωρίς εξουσία. Και ασυνόδευτο το πάθος, ε ναι μια φλόγα πού καίει το ίδιο του 70 το σπίτι.

Αφήστε λοιπόν την Ψυχή σας να υψώσει τη λογική στις κορυφές του πάθους και ν’ αρχίσει να τραγουδά. Κι αφήστε της το πάθος σας να κατευθύνει με λογική, για ν' αρχίσει το πάθος να ζει μες στη δική του καθημερινή ανάσταση,  και σαν το φοίνικα να υψωθεί πάνω απ’ τις δικές του στάχτες.

 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Χαλίλ Γκιμπράν, Ο Προφήτης, εκδ. Στεφ. Βασιλόπουλος.  Ο Χαλίλ Γκιμπράν (6 Ιανουαρίου 1883-10 Απριλίου 1931) ή «ο άνθρωπος από τον Λίβανο», όπως είναι γνωστός στο παγκόσμιο κοινό, υπήρξε ποιητής, φιλόσοφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Θεωρείται διάνοια της εποχής μας από τους αραβόφωνους λαούς που γνωρίζουν καλά τα γραπτά του. Ήταν μαθητής του γλύπτη Ογκίστ Ροντέν, ο οποίος συνέκρινε τα έργα του με αυτά του Ουίλιαμ Μπλέικ. Το πιο γνωστό του έργο θεωρείται Ο Προφήτης (1823). 


Διαβάστε επίσης:
Γκιμπράν: Ο τέλειος κόσμος 

Γκιμπράν: Τα παιδιά
Γκιμπράν: Οι γίγαντες
Γκιμπράν: Οι Επτά Εαυτοί
Γκιμπράν: Η ψυχή μού μίλησε


 
εμφάνιση σχολίων