0
1
σχόλια
399
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο δήμαρχος του Παλέρμο αψηφά την εντολή της ιταλικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιμανιών της Ιταλίας
 
DOCTV.GR
11 Ιουνίου 2018
«Παλέρμο στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «ασφαλές λιμάνι» (Πάνορμος). Υποδεχόμαστε ανέκαθεν σκάφη που έχουν σώσει ζωές στην θάλασσα. Δεν θα σταματήσουμε τώρα. Ο Σαλβίνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. 'Εδειξε και πάλι ότι βρισκόμαστε υπό ακροδεξιά κυβέρνηση», δήλωσε ο Λεολούκα Ορλάντο, ο δήμαρχος του Παλέρμο.

Ο δήμαρχος αψηφά την εντολή απαγόρευσης εισόδου στα ιταλικά λιμάνια για το ερευνητικό και διασωστικό πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στους επιβάτες, συμπεριλαμβάνονται 127 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 παιδιά και 7 γυναίκες που κυοφορούν

Την απόφαση υποστηρίζουν και οι δήμαρχοι της νότιας Ιταλίας, της Νάπολης, της Μεσίνα και του Ρέτζιο Καλάμπρια, που δήλωσαν ότι θα αψηφήσουν τις εντολές του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe και συνεργάζεται και με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μεταφέρει ανθρώπους που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα. Στους επιβάτες του, συμπεριλαμβάνονται 127 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 παιδιά και 7 γυναίκες που κυοφορούν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της ιταλικής άκρας δεξιάς, έγραψε: «Στη Μεσόγειο υπάρχουν πλοία με σημαία Ολλανδίας, Ισπανίας, Γιβραλτάρ και Μεγάλης Βρετανίας. Και υπάρχουν ΜΚΟ γερμανικές και ισπανικές, υπάρχει η Μάλτα που δεν δέχεται κανέναν, η Γαλλία που απωθεί στα σύνορα, η Ισπανία η οποία υπερασπίζεται τα σύνορά της με τα όπλα, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη φροντίζει τα συμφέροντά της. Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων, όχι στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εγγυηθώ μια ήσυχη ζωή στους νέους αυτούς στην Αφρική, και στα παιδιά μας στην Ιταλία» (!).

Η κυβέρνηση της Μάλτας από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε να υποδεχθεί, όπως απαίτησε η κυβέρνηση της Ιταλίας. Η μαλτέζικη κυβέρνηση, ανέφεραν οι υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης στην ανακοίνωση, «δεν μπορεί να συνεχίσει να κοιτάει αλλού όταν πρόκειται για τον σεβασμό συγκεκριμένων διεθνών συμβάσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» και «για αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση της Βαλέτας να υποδεχθεί το Aquarius προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό».

Εκπρόσωπος των αρχών της Μάλτας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έγινε στην περιοχή ευθύνης της Λιβύης και υπόκειντο στον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων της Ρώμης.


Πηγή: Tvxs
εμφάνιση σχολίων