1
2
σχόλια
405
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μήνυση για να φύγει από το πατρικό του σπίτι, έκαναν σε έναν 30χρονο οι γονείς του
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
24 Μαΐου 2018
Νέα Υόρκη. «Φύγε επιτέλους από το σπίτι». Ακούγεται σαν σενάριο κωμωδίας. Μήνυση για να φύγει από το πατρικό του σπίτι, έκαναν σε έναν 30χρονο οι γονείς του. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο 30χρονος Michael Rotondo μένει στο πατρικό του, δεν εργάζεται, δεν βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, ούτε πληρώνει ενοίκιο.

Παρά τα πέντε ειδοποιητήρια έξωσης που του έχουν στείλει οι γονείς του, εκείνος αρνείται να μετακομίσει και υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για την έξωση.

Σύμφωνα με το BBC, το ζεύγος Rotondo υπέβαλε τη μήνυση στις 7 Μαΐου αφού επί μήνες προσπαθούσε, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει τον γιο να φύγει επιτέλους από το πατρικό του. Η αρχή έγινε με ένα σημείωμα που έλεγε: «Αποφασίσαμε ότι πρέπει να φύγεις αμέσως από αυτό το σπίτι». Εκείνος το αγνόησε. Ύστερα αποφάσισαν να του στείλουν ένα κανονικό ειδοποιητήριο έξωσης και απείλησαν πως θα κινήσουν «τη νόμιμη διαδικασία» αν δεν μετακόμιζε. Του προσέφεραν οικονομική βοήθεια ώστε να φύγει αλλά και να αναζητήσει εργασία: «Υπάρχουν δουλειές διαθέσιμες ακόμη και για εκείνους που έχουν φτωχή εργασιακή εμπειρία όπως εσύ. Βρες μια δουλειά. Πρέπει να δουλέψεις!».

Όταν ήταν πλέον προφανές ότι ο υιός Rotondo, δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να εγκαταλείψει το εφηβικό του δωμάτιο και τον ανάλογο τρόπο ζωής, οι γονείς του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να τον διώξουν νόμιμα.


Στο δικαστήριο ο 30χρονος Rotondo αρνήθηκε να μιλήσει απευθείας στους γονείς του και αναφέρθηκε μόνο στα νομικά επιχειρήματά του –τα οποία τα βρήκε μέσω του ίντερνετ μόνος του και δεν ήταν καν σωστά. Είπε πως έχει δικαίωμα να ζήσει στο πατρικό του για άλλους 6 μήνες, κάτι που ο δικαστής τον ενημέρωσε πως δεν ισχύει. Τελικά είπε στον άναυδο δικαστή πως αυτό είναι παράλογο και θα κάνει έφεση.

«Δεν ζω στο γκαράζ. Έχω δικό μου δωμάτιο, πλένω μόνος μου τα ρούχα μου και αναλαμβάνω τα έξοδα της διατροφής μου» είπε ο Rotondo για να υποστηρίξει τον εαυτό του. «Μα δεν έχεις δουλειά, πώς πληρώνεις το φαγητό σου;» τον ρώτησε ο δικαστής. «Ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δουλειά του» απάντησε κι έκλεισε ραντεβού έξω από το δικαστήριο με τους δημοσιογράφους γιατί απ’ ότι φαίνεται, μάλλον το διασκεδάζει κιόλας.

Οι γονείς του με επιστολή τους που δημοσιοποιήθηκε (φωτο 2) του διέθεσαν 1000 ευρώ για να μετακομίσει, τον συμβούλευσαν να πουλήσει πολύτιμα αντικείμενα τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει πλέον χώρο να αποθηκεύσει ενώ προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση σπιτιού.
εμφάνιση σχολίων