0
1
σχόλια
302
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Guardian οργανώνει ταξίδια στην Ελλάδα της Κρίσης.Το κακόγουστης αισθητικής «ευφυολόγημα» των 2.500 λιρών πακετάρει πληροφιο-λαγνεία από πρώτο χέρι σε τουριστικό προϊόν
 
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
29 Μαρτίου 2018
Μέσα στα «περιπετειώδη ταξίδια» που οργανώνει ο Guardian για το 2019 μπορείτε να απολαύσετε κι ένα 7ήμερο ταξίδι στην Ελλάδα της Κρίσης. Το προοδευτικό διεθνές μέσο ενημέρωσης Guardian προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην διοργανώνει ταξίδια ανά τον κόσμο, με τη δική του ματιά.

Έτσι η Helena Smith, απεσταλμένη δημοσιογράφος του Guardian στην Ελλάδα, γνωστή στους περισσότερους από τους Έλληνες αναγνώστες για τα ρεπορτάζ της κρίσης, τώρα θα γίνει και ξεναγός στη σουρεαλιστική τουριστική χώρα της Μεσογείου. Στο πακέτο περιλαμβάνονται 7 διανυκτερεύσεις, διατροφή και φουλ μετακινήσεις συν μια μεγάλη γκάμα περιπετειών: ξενάγηση σε αμπελώνες της Σάμου απέναντι από την Τουρκία, αλλά και τουρνέ «από φάρμες σε αστικά προάστια έως στο Κοινοβούλιο προκειμένου ο επισκέπτης να μάθει τις απόψεις των καθημερινών ανθρώπων». Συν συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, μέλη ΜΚΟ…

Το κακόγουστης σύλληψης και αισθητικής «ευφυολόγημα» των 2.500 λιρών πακετάρει πληροφιο-λαγνεία από πρώτο χέρι σε τουριστικό προϊόν και θυμίζει περισσότερο σύγχρονη καρικατούρα του Banksy.

«Εξερευνήστε την οικονομική Κρίση μέσα από ένα αθηναϊκό προάστιο όπως επίσης από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και αρχές που υποστηρίζουν τους πολίτες κατά τη διάρκεια της κρίσης… Συναντήστε οικογένειες και μάθετε περισσότερα για τη ζωή τους… Βρεθείτε στην πλατεία Συντάγματος και συζητήστε για τις εξεγέρσεις με δημοσιογράφους κι έναν πρώην Υπουργό (!!!)… Βρεθείτε στο λιμάνι του Πειραιά και συζητήστε για την προσφυγική κρίση…»

Γιατί εκτός από την Ελλάδα «του ήλιου, που δεν θα τελειώσει ποτέ», υπάρχει μια άλλη χώρα να ανακαλύψουν οι ψαγμένοι τουρίστες του μη-συρμού. Κι έτσι, ένα νέο παρασιτικό προϊόν καπιταλισμού άνθισε στη μιζέρια και ο πολίτης του κόσμου είναι έτοιμος να το αγοράσει κι αυτό.

Φυσικά ο Γαλλικός Μάης είχε προτείνει και για αυτό μια κάποια λύση, οικονομικότερη επίσης: «Αυτό το καλοκαίρι μην πάτε στην Ελλάδα, μείνετε στη Σορβόννη!»
εμφάνιση σχολίων