0
7
σχόλια
284
λέξεις
210
Γεύσεις από Ταϋλάνδη στο Μεταξουργείο –κι ένα μαγικό δέντρο ευχών
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Απριλίου 2018
Tamarind, στα ελληνικά Ταμάρινδος ή Ταμάρινθος. Πρόκειται για ένα «μαγικό» δέντρο με «μαγικές» ιδιότητες για τους Ασιάτες, που νοστιμίζει πιάτα σε πολλά μήκη και πλάτη της γης, από τη Μέση Ανατολή, μέχρι το Μεξικό. Μπορούμε να το βρούμε όμως και στο ομώνυμο ταϊλανδέζο εστιατόριο του Μεταξουργείου, να κρεμάσουμε την ευχή μας στα κλαδιά του, κι αν ο άνεμος την πάρει, η ευχή αυτή θα πραγματοποιηθεί –ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Το πολύχρωμο, χειροποίητο σκηνικό του Tamarind μας μεταφέρει νοητά στην Ταϊλάνδη και δοκιμάζουμε την αυθεντική κουζίνα της, καθώς οι εκατοντάδες ευχές του δέντρου κρέμονται και περιμένουν το αεράκι πάνω από τα κεφάλια μας υπό τους ήχους soundtrack μουσικής. Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια του Tamarind βγαίνουν έξω στον πεζόδρομο.


Ο Ελληνοταϊλανδός chef, Ben Provis, χαρτογραφεί την ιστορία της Ταϊλάνδης, μέσα από υλικά και ονόματα που ζωντανεύουν τις εικόνες στη φαντασία μας, όπως η Σούπα του δάσους της βροχής -η οποία προέρχεται από τα δάση του Νότου της Ταϋλάνδης και συνδυάζει την καπνιστή ρέγκα με τα βλαστάρια μπαμπού, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη κοκοφοίνικα, συν χυμό από λάιμ και φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτες, ορεκτικά, σούπες, κυρίως πιάτα αλλά και One plate dishes (στα 12 ευρώ), συνθέτουν το μενού, το οποίο είναι όσο αναλυτικό χρειάζεται ώστε ακόμα κι αν δεν ξέρουμε κατά πού πέφτει η Ταϊλάνδη, να καταλαβαίνουμε τί θα δοκιμάσει ο ουρανίσκος μας – εκτός κι αν ονόματα όπως Κάο Μαν Γκάι και Παντ Νίου, μας φαίνονται κατανοητά. Μπορούμε επίσης να απολαύσουμε και ασορτί εξωτικά cocktails. Και φυσικά, πριν φύγουμε, δεν ξεχνάμε να γράψουμε την ευχή μας και να την κρεμάσουμε στο μαγικό δέντρο (γιατί ποτέ δεν ξέρεις).


Info: Tamarind, Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, Τετάρτη – Σάββατο 19:30- 00:30, Κυριακή 15:00- 21:00.
εμφάνιση σχολίων