0
3
σχόλια
223
λέξεις
210
Αλλαγές στην πλατεία προς όφελος των πεζών και των επισκεπτών
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
7 Νοεμβρίου 2017

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης, εδώ και χρόνια πλέον περατζάδα που άνθισε λίγο από τις πτώσεις των ενοικίων και περισσότερο από την ανάγκη μας να βγαίνουμε όπου υπάρχει πρόσβαση με μετρό, έχει στεγάσει μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια και πολλές από τις καλύτερες νύχτες μας. Τώρα όμως, έφτασε η ώρα της να ανανεωθεί.

Ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει εδώ και μήνες την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. Στα πλαίσια αυτής, η αγαπημένη πλατεία γίνεται πιο φιλική προς τους επισκέπτες της. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της γειτονιάς λουλουδιάζουν την περιοχή με περισσότερες γλάστρες. Η πλατεία και ο περίβολος της Αγίας Ειρήνης καθαρίζονται, μηχανάκια και αυτοκίνητα εξοστρακίζονται, η αναρχία στην κατάληψη του δημοσίου χώρου σταματά. Επίσης ανοίγουν για το κοινό τέσσερα κτίρια –διότι τι είναι η γειτονιά χωρίς την ιστορία της;- και οι προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ, γίνονται σαν καινούριες.


Το σχέδιο έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και το μόνο που μένει είναι να δούμε το αν και πόσο θα διαρκέσει, καθώς αυτή η πόλη ναι μεν έχει διάθεση να γίνει λίγο πιο φιλόξενη και καθαρή, όμως με την συντήρηση των έργων της συχνά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Όπως και να’ χει, η πλατεία Αγίας Ειρήνης ετοιμάζεται να ντυθεί με νέα φορεσιά και μας περιμένει για νέες όμορφες μέρες και νύχτες.

εμφάνιση σχολίων