0
2
σχόλια
391
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Θα ευθύνεται για την είσοδο των ναζί στη βουλή, γράφει το Der Spiegel. Δριμύ κατηγορώ στην Καγκελάριο
 
DOCTV.GR
20 Σεπτεμβρίου 2017
Ο γιος του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού υπογράφει το άρθρο με τίτλο: Μέρκελ, Η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD. «Η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί. Ανεξάρτητα όμως από το σε ποιον θα δώσει κανείς την ψήφο του, η Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος. Έχει νόημα να ψηφίσουμε; Εάν κάποια μέρα γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον: H Άνγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Αυτή έκανε σκοπιά όταν ήρθαν οι ναζί στο Κοινοβούλιο. Και μόνο γι' αυτό θα άξιζε να καταψηφιστεί».

;QUOTE Όμως τον έλεγχο όταν η χώρα διολίσθαινε προς τα δεξιά τον είχε η Άνγκελα ΜέρκελΗ αποκτήνωση των αστών, η εργασιακή ανασφάλεια, η απογοήτευση σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη και την ισότητα των ευκαιριών«Τώρα που η συγκομιδή έχει ξεκινήσει, καλό είναι να θυμηθούμε όλους εκείνους που λίπαναν τα τελευταία χρόνια εντατικά το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η κόπρος (των ναζί),» Ο αρθρογράφος αναφέρει δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες και πολιτικούς. «Ο πολιτικός του AfD Γενς Μάιερ φοβάται την «δημιουργία λαών μιγάδων» και θέλει να λήξει η «κουλτούρα της ευθύνης» (η ευθύνη που νιώθουν μεταπολεμικά οι Γερμανοί για τον ναζισμό).

«Oι πολιτικοί του ΑfD απλώς πέταξαν τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβονται ορισμένοι ευυπόληπτοι πολίτες. Όμως τον έλεγχο όταν η χώρα διολίσθαινε προς τα δεξιά τον είχε η Άνγκελα Μέρκελ. Η αποκτήνωση των αστών, η εργασιακή ανασφάλεια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απογοήτευση πολλών Γερμανών σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη και την ισότητα των ευκαιριών, όλα αυτά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας Μέρκελ. Και όλα αυτά αποτέλεσαν το λίκνο τoυ AfD. Η Μέρκελ είναι η μητέρα του τέρατος. Εχει ευθύνη για τις σημαντικότερες και καταστρεπτικότερες κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων 25 ετών.

Εν τούτοις, η Μέρκελ δεν θα καταψηφιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Όποιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα ποιον να ψηφίσει. Ή να μην ψηφίσει; Διότι είτε ψηφίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), είτε τους Πράσινους (Die Gruenen), είτε το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), όλοι προσβλέπουν στην Μέρκελ. Άρα δεν δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον αν μείνει στο σπίτι του, αφού δεν είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας να ψηφίζει κανείς το λιγότερο κακό.»
εμφάνιση σχολίων