0
1
σχόλια
384
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«1.000 χρόνια ζωής» δίνει στην ανθρωπότητα αν παραμείνει στη γη ο διακεκριμένος επιστήμονας
 
DOCTV.GR
22 Ιουνίου 2017

1.000 χρόνια το πολύ. Τόσα χρόνια ζωής απομένουν στην ανθρωπότητα αν παραμείνει στη Γη σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ. Ο Χόκινγκ μιλώντας στο νορβηγικό φεστιβάλ επιστήμης και τέχνης Starmus στο Τροντχάιμ, εξήγησε γιατί δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο και πρέπει να φύγουμε σύντομα αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος και τόνισε την ανάγκη να αναβιώσει το διαστημικό πρόγραμμα με πιο φιλόδοξους στόχους.

«Η ανθρώπινη φυλή υπήρξε ως ξεχωριστό είδος για περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια. Ο πολιτισμός ξεκίνησε περίπου πριν από 10.000 χρόνια και ο ρυθμός ανάπτυξης αυξάνεται συνεχώς. Αν η ανθρωπότητα πρέπει να συνεχιστεί για ένα εκατομμύριο χρόνια ακόμη, το μέλλον μας βρίσκεται σε μια τολμηρή πορεία όπου κανείς άλλος δεν έχει ακολουθήσει πριν».

«Ο ανθρώπινος αποικισμός σε άλλους πλανήτες δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Μπορεί να είναι επιστημονικό γεγονός. Η εξάπλωσή μας στο διάστημα θα αλλάξει τελείως το μέλλον της ανθρωπότητας. Ελπίζω ότι θα ενώσει τα ανταγωνιζόμενα κράτη προς ένα κοινό στόχο: να αντιμετωπίσουμε την κοινή για όλους μας πρόκληση», είπε και επίσης επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για την αρνητική του στάση απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Η Γη απειλείται από τόσους πολλούς κινδύνους σε διάφορους τομείς που είναι δύσκολο για μένα να είμαι θετικός και αισιόδοξος. Οι απειλές είναι πολύ μεγάλες και υπερβολικές. Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ' τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν».

«Οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Δώσαμε στον πλανήτη μας το καταστροφικό δώρο της αλλαγής του κλίματος. Αυξημένες θερμοκρασίες, μείωση των πολικών πάγων, αποψίλωση των δασών και αποδεκάτισμα των ζωικών ειδών. Είμαστε μια αμαθής, αδιανόητη παρτίδα».

«Ξεμένουμε από χώρο και τα μόνα μέρη να πάμε, είναι οι άλλοι κόσμοι. Είναι καιρός πια να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωσή μας σε αυτά ίσως είναι το μόνο πράγμα που θα μας σώσει από τους εαυτούς μας. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι αναγκαίο οι άνθρωποι να αφήσουν τη Γη».

«Τρέχουμε δίχως να υπάρχει χώρος και πλέον τα μόνα μέρη που μπορούμε και πρέπει να πάμε είναι άλλοι κόσμοι. Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει από εμάς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γη».
 
εμφάνιση σχολίων