0
4
σχόλια
267
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ο δήμαρχος ενός μικρού ιταλικού χωριού θέλει κατοίκους και μας πληρώνει για να μετακομίσουμε εκεί!
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
10 Μαΐου 2017

Η Βορμίδα είναι ένα απομονωμένο μεσαιωνικό χωριό στο οποίο μένουν μόλις 394 άνθρωποι. Ο δήμαρχος του, Daniele Galliano, αποφάσισε να αυξήσει τον πληθυσμό του και να του δώσει ξανά ζωή. Έτσι αποφάσισε να ανταμείψει όσους πάνε να μείνουν εκεί.

Το ήσυχο χωριό συνήθιζε να φιλοξενεί περίπου 1.000 άτομα στη δεκαετία του 1950 αλλά πλέον οι νέοι έχουν φύγει στα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να βρουν δουλειά. Ο δήμαρχος, οραματίζεται να ζωντανέψει η περιοχή γι αυτό θέλει να ανταμείψει οποιονδήποτε επιθυμεί να μετακομίσει εκεί το ποσό των 2.000 ευρώ. Επίσης, αποφάσισε να προσφέρει την δυνατότητα να νοικιάζουν ένα μικρό σπίτι για 50 ευρώ το μήνα, ενώ τα μεγαλύτερα δεν θα ξεπερνούν τα 120 ευρώ. Τα σπίτια με μικρό ενοίκιο θα έτοιμα σε περίπου δύο μήνες.

Το χωριό διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, μια βιβλιοθήκη, ένα φαρμακείο, ένα ταχυδρομείο που ανοίγει τρεις φορές την εβδομάδα, και δυο καταστήματα. Επίσης το επισκέπτεται γιατρός, τρεις φορές την εβδομάδα.
Όμως με πλησιέστερη μεγάλη πόλη (Γένοβα) στα 80 χλμ μακριά, οι κάτοικοι θα πρέπει να διασκεδάζουν τους εαυτούς τους αφού στο χωριό δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από το να βοσκήσει κατσίκες. Η προσφορά ήδη προσέλκυσε ήδη ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να μετεγκατασταθούν στο μικρό χωριό –αρκεί να υπάρχει εργασία και γρήγορο WiFi.

«Ακόμα δουλεύουμε πάνω στο σχέδιο, όμως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μετακομίσουν», λέει ο δήμαρχος Galliano. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Βρισκόμαστε ψηλά στο βουνό, αλλά όχι πολύ μακριά από την θάλασσα. Είναι ένας ήρεμος και υγιεινός τρόπος ζωής».
 
εμφάνιση σχολίων