0
1
σχόλια
209
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Τρίτος νεκρός μέσα σε μια εβδομάδα! Αφήνουμε ανθρώπους να πεθάνουν από το κρύο...

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
31 Ιανουαρίου 2017
Μέσα σε μία εβδομάδα, τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί στη Μόρια, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Ο τελευταίος, είναι ένας 20χρονος άνδρας από το Πακιστάν, ενώ λίγες ημέρες πριν έφυγαν και ένας 45χρονος Σύρος, αλλά και ένας 22χρονος από την Αίγυπτο.

Οι τρεις διαδοχικοί θάνατοι έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο μιας μητέρας και ενός παιδιού, που πέθαναν από έκρηξη γκαζιού προσπαθώντας να προφυλαχτούν από το ψύχος.

«Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, ακόμα ένας δεκαοκτάχρονος βρέθηκε νεκρός, ενώ άλλος ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο» αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι θέτουν και πάλι το (αυτονόητο;) ζήτημα της διαβίωσης των προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες.

Η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων, αφού στην προσπάθειά τους να κρατηθούν ζεστοί, οι πρόσφυγες καταφεύγουν σε διάφορα αυτοσχέδια μέσα, τα οποία όμως είναι επικίνδυνα.

Την ίδια ώρα από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. δεν έχει ακουστεί κάποια επίσημη δήλωση ούτε φαίνεται κάποια κίνηση στον ορίζοντα. Φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να λύσουν το προσφυγικό με το να αφήσουν τους ανθρώπους απλά να πεθάνουν.

 
εμφάνιση σχολίων