0
1
σχόλια
168
λέξεις
CULTURE

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον έλληνα καλλιτέχνη, μας περιμένει στο Μπενάκη της Πειραιώς

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
9 Ιανουαρίου 2017
Ο Γιάννης Τσαρούχης θεωρείται από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους με διεθνή προβολή. Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί το δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματος Γιάννης Τσαρούχης: Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας, εξετάζοντας τη χρονολογική ενότητα 1940-1989 της ζωής του μέσα από ενότητες, αναπλάθοντας το περιβάλλον που έζησε αλλά και τις επιρροές του.

Ξεκινώντας από τα χρόνια της κήρυξης του πολέμου, το 1940, ακολουθούμε τον Τσαρούχη στο Αλβανικό μέτωπο, στην Αθήνα της κατοχής και στις δύσκολες μέρες του εμφυλίου.

Μέσα από τα έργα του ανακαλύπτουμε τον δρόμο που παίρνει η ζωγραφική του, τις επιρροές, τις γνωριμίες, τις συναναστροφές και τους συνεργάτες του, συναντώντας και πρόσωπα όπως ο Ιόλας, ο Αλέξης Μινωτής, η Μαρία Κάλλας και ο Μάνος Χατζηδάκις, μέσα από αποσπάσματα κειμένων του ιδίου, αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.


Info: Γιάννης Τσαρούχης: Εικονογράφηση μιας Αυτοβιογραφίας, Μέρος Β’, Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου. Έως 26 Φεβρουαρίου. Εισιτ.: 3.5 – 7 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Τσαρούχης: Ότι να πεις, είναι επικίνδυνο
 
εμφάνιση σχολίων