0
1
σχόλια
438
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Μην απελπίζεστε με την πολιτική και την εξουσία, αυτών ή των άλλων ημερών. Η ιστορία δεν αλλάζει -ούτε από μόνη της, ούτε από σωτήρες»

DOCTV.GR
13 Οκτωβρίου 2016
ΖΑΝ ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – Η ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΙΔΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΙ μόνο και μόνο επειδή ενσαρκώνουν τη βαθιά περιφρόνηση που έχουν οι άνθρωποι για τη δική τους ζωή.   Η αθλιότητά των πολιτικών αντανακλά την αθλιότητα αυτών που κυβερνώνται, οι οποίοι βρίσκουν έτσι κάποιον τρόπο να ξεφορτωθούν τη δική τους αίσθηση αθλιότητας. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους πολιτικούς που αποδέχονται την αθλιότητα της εξουσίας, απαλλάσσοντας τους άλλους από αυτό το βαρύ φορτίο. Αυτό αναπόφευκτα τους σκοτώνει κάποτε, παίρνουν όμως την εκδίκησή τους παραχωρώντας το πτώμα της εξουσίας στους επόμενους. Αυτή η αρχαία κληρονομική λειτουργία δεν έχει αποκηρυχθεί ποτέ στην πραγματικότητα».

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ: «ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Καταρχήν στην Ελλάδα δεν έχουμε το στοιχειώδες. Δεν έχουμε έναν στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, γιατί αυτά τα καθίκια δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. (...) Η πατρίδα κινδυνεύει, η πατρίδα βουλιάζει και πολεμάν αν κατίνες ο ένας τον άλλον, εσύ έκανες εκείνο στο αυτό κι εσύ έκανες το άλλο. Δεν έχουν την παλικαριά, την εντιμότητα να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να αφήσουν τις κατινιές στην άκρη και να κουβεντιάσουν. Είναι τυχαίο; Μα ένας δεν αυτοκτόνησε απ’ αυτούς εδώ τριανταπέντε χρόνια; Ένας δε ζήτησε συγγνώμη, ένας δεν παραιτήθηκε;».

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΑΝΑΓΕΝΝΑ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΘΕΙΡΕΙ, καταστρέφει τα ζωογόνα κύτταρα του ανθρώπου. Χρειάζεται ισχυρή παιδεία για ν’ αντέξει κανείς στην έννοια της Εξουσίας και της επιτυχίας. Ο άνθρωπος σε μια έξυπνη στιγμή του, έβγαλε τον Θεό και το Δαίμονα από μέσα του και τους εναπόθεσε στους ουρανούς. Θέσπισε Νόμους, έχτισε εκκλησίες και έγινε ανεύθυνος στη μοίρα του, μοιράζοντας τις ευθύνες έξω από αυτόν.

ΣΙΜΟΝ ΒΕΪΛ: «ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, προκύπτει αργά ή γρήγορα μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, ώστε είναι αδύνατο να παρέμβουμε αποτελεσματικά στα δημόσια δρώμενα, χωρίς να ενταχθούμε σε κόμμα και να παίξουμε το παιχνίδι. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τα κοινά, επιθυμεί να ενδιαφερθεί αποτελεσματικά. Έτσι, αυτοί που έχουν ιδιαίτερη μέριμνα για το δημόσιο αγαθό, είτε παύουν να το σκέφτονται και στρέφονται σε κάτι άλλο, είτε περνούν από τη δοκιμασία των κομμάτων».(...) «Τα κόμματα ειναι ένας θεσπέσιος μηχανισμός, χάρη στον οποίο, σε ολόκληρη την επικράτεια μιας χώρας, δεν βρίσκεις ούτε έναν που να συγκεντρώνει την προσοχή του για να διακρίνει εν μέσω των δημόσιων πραγμάτων το αγαθό, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ. Στη φύση δεν υπάρχει εξουσία, υπάρχει ηγεσία. Ηγέτης είναι αυτός που ηγείται, που προηγείται και δείχνει το δρόμο στους άλλους για να μη χαθούν. Το κριάρι δεν ασκεί εξουσία στο κοπάδι, απλώς ηγείται του κοπαδιού».
εμφάνιση σχολίων