0
1
σχόλια
211
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Γύρισες και υποσχέθηκες να μην ξετινάξεις ό,τι μάζεψες όλο το καλοκαίρι». Από τη Μαρία Μανωλέλη

DOCTV.GR
5 Σεπτεμβρίου 2016
Άνθρωποι της σεζόν. Με τις πρώτες ηλιαχτίδες της άνοιξης αφήνουν την πόλη και πάνε εκεί που «ο κόσμος» πάει τον Αύγουστο. Είναι οι εποχιακοί, διάρκειας Απρίλη-Οκτώβρη, που σχεδόν σαν τα χελιδόνια σηματοδοτούν την έναρξη της σεζόν με την εμφάνιση τους.

Στα φοιτητικά χρόνια άρχοντες, στα επόμενα απόντες. Κάποιοι έγιναν μόνιμοι κάτοικοι και ενώ «κατέβηκαν» για μια σεζόν μετράνε ήδη δέκα. Άλλοι ενσωματώθηκαν πλήρως στην τοπική κοινωνία κι άλλοι θα ακούν πάντα «ο Αθηναίος», «η Σαλονικιά», «ο ξένος».

Είναι ωραίο να ζεις το καλοκαίρι από την πρώτη του λιακάδα και το φθινόπωρο από την πρώτη του ψιχάλα.Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα προσωρινά σπίτια σου διδάσκουν ακριβώς αυτό. Την αλήθεια του προσωρινού. Η αλλαγή βάσης συμβάλλει στην προσαρμοστικότητα. Οι εποχιακοί φίλοι που ανά δεκαπενθήμερο γνωρίζεις και αποχαιρετάς είναι μια γιορτή στο τώρα και μια υπόσχεση για ζεστό καφέ στο Μπέλφαστ, στη Στοκχόλμη, στο Βερολίνο.

Τέλος Οκτώβρη θα μπεις στο πλοίο της επιστροφής. Θα υποσχεθείς να πηγαίνεις σινεμά, θέατρο, να πας σε συναυλίες και όλα τα καλά της πόλης αν και τελικά θα περάσεις έναν χειμώνα κοπιάζοντας να μην ξετινάξεις ό,τι μάζεψες μέχρι να κάνει μια σοβαρή λιακάδα που θα σου θυμίσει πως ξαναφεύγεις σύντομα.

Είσαι εποχιακός. Όλοι είμαστε, απλά  εσύ το ξέρεις.
 
εμφάνιση σχολίων