0
1
σχόλια
248
λέξεις

Στείλτε μας το δικό σας κείμενο στο [email protected]

ΑΣΠΑ ΖΩΤΟΥ
19 Ιουλίου 2016
Το να συναναστραφείς μαζί τους είναι λαχείο. Όχι, δεν κατέχουν θέσεις εξουσίας, ούτε είναι κάτοχοι διδακτορικού πτυχίου, ούτε είναι επώνυμοι καλλιτέχνες.
Όχι, δεν ήταν δημοφιλείς στο σχολείο, ούτε στον εργασιακό τους βίο. Δεν τους ενδιαφέρει να έχουν αυλή και κόλακες, γιατί η ομορφιά πηγάζει από μέσα τους. Όχι, δεν αναρτούν κάθε δευτερόλεπτο στο facebook, που βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιον είναι. Οι φίλοι τους είναι μετρημένοι, δεν γεμίζουν τις ώρες τους τα σαββατοκύριακα με απλά κοινωνικά γνωστούς, μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν τη μοναχικότητα τους.
Κάνουν ερωτικές σχέσεις, χωρίς σκέψεις τύπου «να τον τσεκάρω πρώτα και μετά θα δώσω» ή «να του/της την κάνω εγώ πρώτα, πριν μου την κάνει αυτός/ή». Όχι, δεν είναι αφελείς, απλά δεν είναι κουτοπόνηροι. Είναι πρόστυχοι,  εκεί που πρέπει.
Είναι αυτοί που βουτάνε στο παιχνίδι του έρωτα κάθε φορά παρθένοι, χωρίς να χαϊδεύουν τις προηγούμενες πληγές τους. Δεν τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εξουσίας, στρατηγικές κινήσεις ή καταστάσεις "θα σου δείξω εγώ". Όχι, δεν είναι ανώτερα πλάσματα και ναι, βράζει το αίμα μέσα τους, απλά αγκαλιάζουν τη ροή της ζωής και δεν είναι παρελθοντολάγνες.
Είναι αυθόρμητοι και ανοιχτοί στη ζωή και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να γευτούν τη μαγεία της ζωής. Είναι ευγενικοί, όχι επαίτες, σοβαροί, όχι σοβαροφανείς, ειλικρινείς, όχι κυνικοί.
Είναι ελεύθεροι, αγαπώντας και αγαπάνε, όντας ελεύθεροι. Δεν αποφεύγουν τις συγκρούσεις, διώχνουν απ’τη ζωή τους σάπιες φιλίες, σχέσεις, συγκρούονται με την οικογένειά τους, ρισκάροντας ενδεχομένως, ελκυστικά προνόμια.
Ότι βιώνουν στη ζωή τους, ενέχει μια ποιητικότητα. Είναι οι πραγματικοί καλλιτέχνες της ζωής.
TAGS:
εμφάνιση σχολίων