0
1
σχόλια
209
λέξεις
ΖΗΝ

Η κινητή μονάδα φροντίδας και περίθαλψης, είναι έτοιμη να αρχίσει τα δρομολόγια της και να ανακουφίσει τους άστεγους

DOCTV.GR
1 Ιουλίου 2016
Το λεωφορείο είναι κινητή μονάδα θεραπείας, περίθαλψης και φροντίδας. Σκοπός του είναι να γυρνάει την Αθήνα προκειμένου να προσφέρει μερικά από τα καθημερινά πράγματα που όλοι θεωρούμε βασικά αλλά για τους αστέγους είναι πολυτέλεια -όπως η καθαριότητα, η πρόσβαση σε τουαλέτα.

Είναι η 1η στην Ευρώπη και η 3η σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για αστέγους. Το Mobile Day Center παρουσιάστηκε στο Ζάππειο και πρόκειται για το πρώτο λεωφορείο - κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής: διαθέτει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα, κλιματισμό, πρώτες βοήθειες με χώρο ιατρείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ενώ καταγράφει τους άστεγους πολίτες από κοινωνιολόγους και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη.

Τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε στάση, έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων σε πολλές περιοχές. Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι το μήνα. Υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο.

Το παλιό λεωφορείο του ΟΑΣΑ μετασκευάστηκε από την MKO PRAKSIS με τη χορηγία της Παπαστράτος.

Θέλουμε να δούμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες αντί τα παλιά λεωφορεία αλλά και τα αναξιοποίητα άδεια κτίρια της χώρας, να ρημάζουν.
εμφάνιση σχολίων