2
1
σχόλια
573
λέξεις
CULTURE
Laurie Anderson, Rufus Wainwright, πολλοί διακεκριμένοι μουσικοί και μια μοναδική συναυλία στη Νέα Υόρκη για τον Καβάφη, αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Νοεμβρίου 2023
«Νοέμβριος με Κ.Π. Καβάφη»: Ο νέος χώρος για το Αρχείο Καβάφη στην Αθήνα αφιερωμένος στον Αλεξανδρινό ποιητή, η περφόρμανς Constantinopoliad εμπνευσμένη από το ημερολόγιο που κρατούσε στην Κωνσταντινούπολη, και η διεθνής συναυλία «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» με νέες συνθέσεις και σπουδαίους παγκοσμίως μουσικούς από τη Νέα Υόρκη στις οθόνες μας.

Διαβάστε επίσης: Constantinopoliad: Με αγάπη για τον Καβάφη

«Περιμένοντας τους Βαρβάρους», μια διεθνής συναυλία: Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 21:00, η συναυλία που συγκλόνισε το κοινό της Νέας Υόρκης έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση σε παγκόσμια ψηφιακή πρεμιέρα. Το Waiting for the Barbarians είναι μια συναυλιακή εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Μια εξερεύνηση της αγάπης, της απώλειας και του πόθου, με αναφορά στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση, “Archive of Desire”, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 στη Νέα Υόρκη, σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή, sold out συναυλία στον επιβλητικό γοτθικό ναό του Αγίου Θωμά, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Νέα μουσικά έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα από σημαντικούς διεθνείς και Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, όπως η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Helga Davis, ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο Nico Muhly, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Paola Prestini, καθώς και η σοπράνο Ελένη Καλένος, η νεοϋορκέζικη ορχήστρα The Knights και η βραβευμένη με Grammy Χορωδία Νέων του Μπρούκλιν, ταξιδεύουν το κοινό σε νέους ηχητικούς κόσμους.

Από τις πανύψηλες γοτθικές αψίδες του ναού του Αγίου Θωμά στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν οι νέες μαγικές μουσικές συνθέσεις έρχονται στις οθόνες μας. Η ψηφιακή πρεμιέρα της συναυλίας πλαισιώνει τα εγκαίνια του νέου χώρου του Αρχείου Καβάφη στην Αθήνα, που θα στεγάσει το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ποιητή, όπως και συλλογή προσωπικών αντικειμένων και έργων τέχνης με αναφορές στον ίδιο, μαζί με καλλιτεχνικές δράσεις που εξυμνούν τη ζωή και το έργο του Κ. Π. Καβάφη.

Constantinopoliad στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, με ελεύθερη είσοδο: Από 22 έως 26 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη την περφόρμανς Constantinopoliad, που γνώρισε την αποθέωση όταν έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στο καβαφικό φεστιβάλ “Archive of Desire” στη Νέα Υόρκη, σε ανάθεση και παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο νέος χώρος του Αρχείου Καβάφη. Το Αρχείο Καβάφη ανοίγει στις 22 Νοεμβρίου στην ιστορική καρδιά της Αθήνας, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα. Ο νέος χώρος θα στεγάσει τόσο το ίδιο το αρχείο όσο και τη βιβλιοθήκη του ποιητή, όπως και συλλογή προσωπικών αντικειμένων και έργων τέχνης με αναφορές στον ίδιο. Μετά τη δημοσίευση της Ψηφιακής Συλλογής του Αρχείου Καβάφη τον Μάιο του 2019, η οποία κατέστησε το αρχείο ανοιχτό και προσιτό σε όλους, το Ίδρυμα Ωνάση ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά στις προκλήσεις της ανοιχτότητας, της προσβασιμότητας και της διάδοσης του αρχείου. Επενδύει στη δημιουργία του Αρχείου Καβάφη, ενός χώρου για το αρχείο και το έργο του ποιητή στην Αθήνα. Ακόμα ένας διεθνής πόλος πολιτισμικής κληρονομιάς ανοίγει για όλους τους κατοίκους, τους μελετητές και τους επισκέπτες, υπό την αρχιτεκτονική μελέτη του Flux Office της Εύας Μανιδάκη και του Θανάση Δεμίρη. Μελέτη: Flux Office. Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή: Peter Jeffreys (Suffolk University, USA), Gonda Van Steen (King’s College London), Αμαλία Παππά (Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στα Γενικά Αρχεία του Κράτους)

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:


Δείτε την συναυλία εδώ:


«Περιμένοντας τους Βαρβάρους»: Παγκόσμια Ψηφιακή Πρεμιέρα: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 στις 21:00. Διάρκεια: 50 λεπτά. Δωρεάν. Διαθέσιμο έως 20 Νοεμβρίου 2024
Φωτο: Στέγη Ωνάση, Beowulf Sheenan

Διαβάστε επίσης:
Onassis org: 4 δωρεάν εκπ/κές εκδηλώσεις
Romáland για όλους


 
εμφάνιση σχολίων