0
1
σχόλια
308
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από την Μελίτα Κάραλη
 
DOCTV.GR
15 Ιανουαρίου 2021
4.500 άνθρωποι πέθαναν από Covid τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η «νίκη» μιας κυβέρνησης που αυτοδιαφημίζεται πάνω στη φτώχεια, την αρρώστια και την ανελευθερία.

Η αυθαίρετη αύξηση του προστίμου, που από 150 ευρώ έγινε 500 μέσα σε 3 μήνες –Τσίπρα ξύπνα– και αναλογεί σε περισσότερο από δύο μηνιάτικα για πολλούς Έλληνες, αποτυπώνει το ταξικό μίσος που νιώθουν όχι οι φτωχοί για τους πλούσιους αλλά οι φιλελέ για την πλέμπα.

Με 500 ευρώ αγοράζεις ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Με 500 ευρώ κόβεις τις διαδηλώσεις

Με 500 ευρώ και την ψυχρή υποκειμενικότητα του κάθε μπάτσου, στήνεις μια καραντίνα χωρίς να την χρεωθείς και στέλνεις στην ατομική ευθύνη τους δια παντός, όλους τους φουκαράδες.

Αδυνατούν οι νοικοκυραίοι ακροδεξιοί να κατανοήσουν ότι το λογικό και το σώφρων είναι να επενδύσουν μακροχρόνια στο δημόσιο καλό, αντί να διαλύουν τις δουλειές και τις ζωές τους κόσμου και να τους καταδικάζουν στην εντατική με δανεικά επιδόματα από την Ε.Έ.. Γιατί δεν τους νοιάζει, γιατί το δημόσιο αγαθό –από την υγεία μέχρι το νερό- είναι ο εχθρός του δόγματος, των συμφερόντων τους και της βασικής δουλίτσας τους. Κι ενώ αυτά κάποτε θα ακουγόντουσαν «σταλινικά», σήμερα σκάνε ως λογική καταστροφή και μάλιστα, μη αναστρέψιμη, στο σπίτι του κάθε απολιτίκ ψηφοφόρου της ΝΔ (απολιτίκ, όπως περιγράφει τον κεντρώο χώρο και τους ψηφοφόφους του ο ίδιος ο Μητσοτάκης!).

Μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα, εκτός από το να περιορίζει, να καταδιώκει και να τιμωρεί τους πολίτες για την ατομική ευθύνη και την σιωπή που επέδειξαν, και αφήνοντάς τους στη μοίρα τους, θα ήταν ανεκτή ίσως.

Αλλά αυτός ο διαρκής σαδισμός του ακροδεξιού μονάρχη που περιφρουρεί με αγκάθινα σύρματα τα συμφέροντά του και ξεπουλάει ενώ ο λαός ασθενεί κλειδαμπαρωμένος στο περιθώριο, ενώ τον κλωτσάνε, δεν έχει πολύ μέλλον. Γιατί τελικά οι ψηφοφόροι δεν είναι ακόμα νεκροί, είναι απλώς φτωχοί.

Ελλάδα, 2021: 500 αστυνομικοί αναλογούν ανά 100.000 κατοίκους, 320 νοσηλευτικοί αναλογούν ανά 100.000.
εμφάνιση σχολίων