0
1
σχόλια
535
λέξεις
CULTURE
6 στάσεις πολιτισμού. Onassis Youth Fest. Φεστιβάλ νέων χορογράφων. Borderline fest. Requiem pour l. Medea Electronique. Γεωμετρίες.
DOCTV.GR
10 Απριλίου 2018
BORDERLINE FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ: Με πίστη στην ιδέα πως ότι πιο ενδιαφέρον γεννιέται στον πειραματισμό, στις πράσινες ζώνες όπου η τέχνη και οι ήχοι δεν έχουν κατηγορίες και όρια, το φετινό Borderline Festival μας προσκαλεί να βιώσουμε τη ζωντανή μουσική χωρίς φραγμούς και στεγανά. Tραγούδι και θόρυβος, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός, live dj sets, sound installations, ομιλίες και άλλες δράσεις, στην 8η έκδοση του αθηναϊκού φεστιβάλ που συνεχίζει να στηρίζει τον πειραματισμό, τις νέες συνεργασίες και πάσης φύσεως ηχητικές αναζητήσεις. Borderline Festival, 18-22 Απριλίου, εντός και εκτός Στέγης.

ΓΕΩΜΕΤΡΙΕΣ #ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ #ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ: Πώς ακούγεται η μουσική που παράγεται από σταγόνες, μπαλόνια, σωλήνες, πέτρες; Πώς ένα έργο τέχνης συνομιλεί με το οικοσύστημα; Τι είναι η βιοδυναμική καλλιέργεια; Πώς η τέχνη ενώνεται με τη γη; Η μαγεία της γης και της φύσης αλλά και το συναρπαστικό οικοσύστημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μας συστήνονται μέσα από μια σύγχρονη έκθεση τέχνης και πρωτότυπες δράσεις για όλους. Οι Γεωμετρίες απαρτίζονται από μια εικαστική έκθεση, ένα πρόγραμμα επτά θεματικών Κυριακών, έναν μεγάλο περίπατο αφιερωμένο στο νερό, από έναν αγώνα κωπηλασίας και από ένα υπαίθριο φεστιβάλ ταινιών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Γεωμετρίες, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 27 Μαρτίου – 15 Ιουνίου 2018
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ: Πώς διαπραγματεύονται οι νέοι χορογράφοι έννοιες όπως αυτές της γνησιότητας και της αλήθειας; Μπορούμε να χορέψουμε με λέξεις; Έξι χορογράφοι σε πρώιμα στάδια της καριέρας τους, στοχάζονται για την πραγματικότητα και μας προσκαλούν σε έναν ανοιχτό διάλογο με διάφορα γνωστικά πεδία, με τον  χορό κοινή γλώσσα. Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, 28-29 Απριλίου, εισιτ.: 5-7 ευρώ
 
REQUIEM POYR L. #ΜΟΥΣΙΚΗ: Ποιος είπε πως τα κλασικά μουσικά αριστουργήματα πρέπει να παραμένουν στατικά και δεν αποτελούν άξονα για νέα καλλιτεχνική έκφραση; Το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ γίνεται αφορμή για μια απρόσμενη μουσικοχορευτική συνάντηση της βέλγικης κολεκτίβας C de la B και του καλλιτεχνικού διδύμου Alain Platel και Fabrizio Cassol, γεμάτη με τζαζ επιχρωματισμούς, οπερατικές άριες, παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από την Αφρική και αρμονικούς πειραματισμούς. Alain Platel & Fabrizio Cassol – Requiem pour L., 12-15 Απριλίου, εισιτ.: 5-28 ευρώ.

MEDEA ELECTRONIQUE #PROJECT #MULTIMEDIA: Οι Medea Electronique είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που μοιράζονται την αγάπη για την καινοτομία στη μουσική και την τεχνολογία. Μουσική, τεχνολογία και πολυμέσα συνυπάρχουν στα έργα τους, ενσωματώνοντας τη διάδραση και τη συμμετοχή του κοινού. Το νέο τους project εμπνέεται από το μύθο της Ηχούς και του Νάρκισσου, όπου για πρώτη φορά αποτυπώνεται η έννοια του video και του audio, στον 21ο αιώνα της ψηφιακής τεχνολογίας. Το live coding, σε ρόλους συνθέτη και λιμπρετίστα, εμπνέεται από τις δύο μυθολογικές φιγούρες και παραδίδει μια όπερα με σύγχρονες προβληματικές. Μedea Electroniqu – Ηχώ και Νάρκισσος, 19 Απριλίου, εισιτ.: 5-7 ευρώ.
 
ONASSIS YOUTH FEST 2018: Φαντάσου τον Οιδίποδα να ερωτεύεται την καθηγήτριά του. Την Ωραία Ελένη να χωρίζει και τον Προμηθέα Δεσμώτη να τιμωρείται γιατί έκανε αυτό που πίστευε σωστό. Το Onassis Youth Festival 2018 είναι ένα φεστιβάλ για νέους που φέρνει κοντά το παρελθόν με το μέλλον, μέσα ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο από κλασικά κείμενα, «πειραγμένα» ώστε τα παιδιά να ξεκλειδώσουν τις δυνάμεις τους πάνω στη σκηνή και να φέρουν τα έργα στο παρόν και σε θέματα που απασχολούν τη νεολαία του σήμερα. Onassis Youth Festival 201813-15 Απριλίου, είσοδος δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων