6 μήνες DOC TV

1
0
σχόλια
491
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Καταγράφοντας την καθημερινότητά μας  με ψυχρή υποκειμενικότητα

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ
19 Απριλίου 2011

Παιχνίδι με τις εικόνες μας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ DOC TV ΤΟ 2009. Μελετήσαμε, δοκιμάσαμε, αποτύχαμε και ξαναδοκιμάσαμε. Δεν θέλαμε συνταγές γιατί δεν είχαμε στο μυαλό μας τελικό αποτέλεσμα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια οργανική πλατφόρμα που να χωρέσει την τρέλα μας και την τρέλα των φίλων μας. Βασικά θέλαμε εικόνα και ήχους και λόγια, όλα απλωμένα κάτω από μια σκεπή. Γιατί τα είχαμε στο μυαλό μας και μας παίδευαν. Έπρεπε να βγουν και να τσεκαριστούν.

ΦΑΝΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠ‘ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ. Ευτυχώς τα επί χάρτου μεταφράστηκαν εύγλωττα στον εικονικό χώρο, σε γραφικά και κώδικα, από τους αδερφούς μας Poor Designers και Nitorsys. Τα μεγάλα κοινά μας υποσύνολα αισθητικής-ηθικής, μας ένωσαν άρρηκτα. Και εύκολα. Ήταν κοινή απόφαση να δώσουμε ότι λεπτομέρεια είχαμε ο καθένας από τις προηγούμενες ζωές του, για να χτίσουμε κάτι που θα είχε νόημα και που θα μας ακολουθούσε για πολύ καιρό.  

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ από τις οθόνες των cutters αλλά είχαμε μπράτσα από την κουβάλα και χαμόγελα μιας κούρασης που είχε φέρει αποτέλεσμα. Οι Docers, αρθρωμένη ομάδα πια, είχαμε ανέβει το βουνό. Μελίτα, να πατήσω το κουμπί να βγούμε στον αέρα; Δεν ξέρω, μου φαίνεται πως θα ήθελα να υπάρχει και αυτό και εκείνο και σίγουρα το άλλο… Ο Τάσος και ο Σάββας αγαπούν πολύ την Μελίτα και δεν της χαλάνε χατίρι, βγάζουν και άλλα γραφικά από το μαγικό καπέλο, λαγούς και κώδικες, η σύνταξη χτενίζει τον εικονικό πλανήτη για να ορίσει τα ‘με ενδιαφέρουν’ και ‘τα σιχαίνομαι’, η παραγωγή φωτίζει, καταγράφει, ηχογραφεί, μοντάρει. Πιο πολύ, πιο πολλοί, ένας μαραθώνιος με απαιτήσεις sprint σκυταλοδρομίας.  

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. Μάλλον φτάσαμε. Όχι μου λέει, δεν φτάσαμε, τώρα ξεκινάμε. Θα πατήσω το κουμπί. Θα βάλουμε Beta; Όχι. Θα το λέμε Εκδοχή Ι. Δεν πειράζει να τσαλακωθούμε και λίγο. Έχουμε αγάπη από τους φίλους μας και ξέρουν ότι το εννοούμε. Απλά ας βγούμε. Με τα λάθη μας και τα σωστά μας. Απλά ας βγούμε.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ  Ή ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ; Περισσότερες από 2.000 ώρες γυρίσματα, 7.000 ώρες μοντάζ, ψάξιμο και γράψιμο, τσεκάρισμα, στήσιμο, συνεννόηση, παραγωγή. Έξι έντονοι μήνες με περισσότερα από 30.000 likes μέσω Facebook, και εκατοντάδες πολύτιμα σχόλια στις σελίδες του DOC TV, videos με 30 και 40 χιλιάδες plays και μερικά με περισσότερες από 100.000.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011. Τα στατιστικά μας λένε πως το τελευταίο μήνα είχαμε 68.000 επισκέψεις. Όλοι αυτοί οι αγαπημένοι μας φίλοι είδαν τις σελίδες μας 260.000 φορές. Αμηχανία. Έχω ευθύνη; Μάλλον αυτή που είχες πάντα. Πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο; Να κρατήσουμε τα πράγματα στην πρώτη ανάγνωση, να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε και να εννοούμε αυτό που λέμε. Να θέλουμε να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε. Να πείσουμε και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν μαζί μας. Απλά πράγματα.

ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, να μην ξεχαστούμε και μας καταπιεί η διαδικασία, η κρίση, ότι. Να ζήσουμε και να γελάσουμε και να ερωτευθούμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που τεκμηριώνετε την πραγματικότητα μαζί μας. Σας χρειαζόμαστε, σας αγαπάμε -πάντα αυτά τα δύο θα μένουν μπερδεμένα.

εμφάνιση σχολίων