0
1
σχόλια
345
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Την ώρα που η βουλή υπερψηφίζει νομοσχέδια που δε διάβασε, άλλη μια τυπική μέρα στην Ελλάδα κυλάει ως εξής...

ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
1 Απριλίου 2014

Αθήνα, μια μέρα μετά το Πολυνομοσχέδιο. Στη Νέα Ελλάδα, η Δημοκρατία του «πλεονάσματος» περισσεύει. Τα νομοσχέδια δεν διαβάζονται από τους βουλευτές, δεν συζητιούνται καν στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία είναι προκάτ. Άρα γιατί υπάρχει η βουλή; αναρωτιέται ο «φουκαράς» βουλευτής μας στο καφενείο και έπειτα πάει να ψηφίσει. Ακριβώς όπως κάνουμε πάνω-κάτω όλοι μας, ή όσοι από εμάς ψηφίζουν τέλος πάντων.

Η χώρα καθημερινά ξεχαρβαλώνεται, η κοινωνία διχάζεται, η δημοκρατία βασανίζεται, το Σύνταγμα ξηλώνεται, η διαφθορά συνεχίζει να κάνει ήσυχη τη δουλειά της. Οι πολιτικοί συμφωνούν στους διαδρόμους και διαφωνούν στο πόντιουμ. Οι πολίτες απλά αρρωσταίνουν και προσπαθούν να συνηθίσουν το φόβο -και να γελάσουν πικρά με χυδαία αστεία περί ανάπτυξης.

«Ποτέ μη σας προδώσουν τα λογικά σας ώστε να αμφιβάλλετε για τον ίδιο σας τον εαυτό» (Ιψεν). Κουρασμένοι από τα πολλά λόγια, το μοναδικό σχόλιο που θέλουμε να κάνουμε σήμερα είναι να παραθέσουμε μερικά δημοσιεύματα και στατιστικές από τον ελληνικό και παγκόσμιο Τύπο για την Ελλάδα σήμερα...

Είδηση: «Kυβέρνηση: Θετική αποτίμηση παρά την απώλεια Κακλαμάνη». Μega.

Είδηση: «Αγνόησαν Σύνταγμα και κανονισμό της βουλής. Ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» . Πρωτοσελίδο στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Είδηση: «Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο». «Σαμαράς: Η Ελλάδα στο κάδρο». Τίτλοι από Το Βήμα.

Eίδηση: «Τελευταία εκδούλευση». Πρωτοσέλιδο στην Αυγή.

Kαι συνεχίζουμε με μερικές ειδήσεις από την καθημερινότητα, «για να μη μας προδώσουν τα λογικά μας»:

Είδηση: Αύξηση 5% παρουσίασαν οι θάνατοι στην Ελλάδα το 2012, σε σύγκριση με το 2011.Η είδηση ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις θανάτων οφείλονται από ψυχικά νοσήματα (κατά 57,1%), αυτοκτονίες (33%) και λοιμώδη νοσήματα (122%) προκαλεί σοκ.

Είδηση: Έρευνα που έρχεται από τις Βρυξέλλες και δημοσιεύει ο Guardian αναφέρει ότι παρά τα όσα ακούγονται περί βελτίωσης της οικονομίας, η κρίση δε βελτιώνεται αλλά βαθαίνει στις χώρες των PIGS, όπου υποφέρουν από τη στείρα λιτότητα.

Είδηση: Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αύξηση των εγκαταλειμμένων και κακοποιημένων παιδιών, με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι γονείς βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, σε μεγάλο ποσοστό αρχίζουν καταχρήσεις όπως ποτό και ναρκωτικά, ή παρουσιάζουν ψυχολογικές ταραχές. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πιέζονται να ανταποκριθούν δηλώνει το Χαμόγελο του Παιδιού στο Al Jazeera.

Αμήν.

εμφάνιση σχολίων