0
1
σχόλια
154
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

«Ωραίοι βαθμοί, αλλά στα social τα λες χάλια». Υποψήφιοι σπουδαστές αποκλείονται από πανεπιστήμια εξαιτίας των απόψεών τους στα social

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Δεκεμβρίου 2015
Τα επιπόλαια σχόλια ή οι δημόσιες απόψεις σου μπορεί να αποβούν μοιραία. Προκειμένου να έχουν μια πληρέστερη εικόνα για τον υποψήφιο σπουδαστή, οι υπεύθυνοι κολεγίων στα αμερικανικά πανεπιστήμια κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα έρευνα του Kaplan Test Prep, υπηρεσία που ανήκει στην εταιρεία της Washington Post, δείχνει ότι η απευθείας σύνδεση ελέγχου των κολεγίων με τους λογαριασμούς των μαθητών ολοένα και μεγαλώνει.

Το 31% των υπευθύνων για τις κολεγιακές αιτήσεις του 2013 απάντησαν πως έχουν επισκεφτεί το Facebook ή άλλες κοινωνικές σελίδες, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τον υποψήφιο. Ακόμα πιο σημαντική είναι η ομολογία του 30% των υπευθύνων που δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πληροφορίες που τους επηρέασαν αρνητικά για την τύχη των υποψηφίων.

«Το ψηφιακό αποτύπωμα των σπουδαστών/φοιτητών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ελέγχεται όπως ακριβώς γίνεται πλέον όταν μιλάμε και για προσλήψεις».
 
εμφάνιση σχολίων