0
1
σχόλια
227
λέξεις
210

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας ή η φιλοσοφία επιστρέφει στη χώρα της

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
2 Αυγούστου 2013
Περίπου 3.000 σύγχρονοι θεράποντες της φιλοσοφίας από 105 χώρες του κόσμου έρχονται για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως θέμα τη Φιλοσοφία ως Έρευνα και Τρόπο Ζωής. Ποιες είναι οι αξίες, οι θέσεις, οι πνευματικοί προσανατολισμοί και η στάση των φιλοσόφων στο σύγχρονο κόσμο; Και πώς μπορεί η φιλοσοφία να γίνει τρόπος ζωής, ανοίγοντας νέους δρόμους για όλους μας;

Μεταξύ των συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες πνευματικές και φιλοσοφικές προσωπικότητες του κόσμου, ανάμεσά τους οι Γιούργκεν Χάμπερμας και Ουμπέρτο Εκο. Το συνέδριο περιλαμβάνει 75 ειδικές θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν από διερμηνεία σε επτά  γλώσσες. Κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη, την Ακαδημία Πλάτωνος και την Αγία Φωτεινή Ιλισσού, όπου είχε λάβει χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος, «Φαίδρος». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως η έκθεση ζωγραφικής στο κτίριο της Φιλοσοφικής με τη συνδρομή των Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Info: 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, Κυριακή 4-Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.


Διαβάστε επίσης:
Τα σημάδια του πρωτο-φασισμού

Ο ‘Εκο μιλάει για μια σεξουαλική επανάσταση!
Ο Χάμπερμας για την ευρωπαϊκή κρίση
 
εμφάνιση σχολίων