1
1
σχόλια
183
λέξεις
VIDEO

Το πολυβραβευμένο ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Άλαν Σπέαρμαν

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Ιουνίου 2013
Η καρδιά του Κρις Ντιν σταμάτησε όταν ήταν δύο ετών. Πέθανε, αλλά ξαναγύρισε. Όταν ήταν πέντε ετών, ο πατέρας του δολοφονήθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών συμμοριών. Σε ηλικία 18 ετών, κέρδισε την εθνική προσοχή όταν εισήγαγε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο λόγο της αποφοίτησής του.

Ο Κρις είναι παρατηρητής και φιλόσοφος απ' τη φύση του. Πάντα έχει ιδιαίτερα πράγματα να πει για τη ζωή από τη σκοπιά του, έτσι όπως τη ζει νότια του Μέμφις. Αυτός και ο οχτώ φορές βραβευμένος με ΕΜΜΥ σκηνοθέτης, Άλαν Σπέαρμαν, περπάτησαν τη γειτονιά του για οκτώ εβδομάδες και κατέγραψαν το “As I Am”, μια ταινία μικρού μήκους που μας αποκαλύπτει τον κόσμο αυτού του αξιόλογου νεαρού και μας εισάγει με τρόπο ποιητικό στα ερεθίσματα και τις εικόνες που τον διαμόρφωσαν, συνδυάζοντάς τα με τις οξείες παρατηρήσεις του για τη ζωή.

Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ, όπως το Indie Grits 2013 και το Marfa Film Festival, βρίσκεται στο Top 12 του Vimeo για το έτος 2012, ενώ κέρδισε και το τελικό βραβείο και το βραβείο κοινού στο Indie Memphis Film Festival.


 
εμφάνιση σχολίων