0
5
σχόλια
208
λέξεις
VISUALISM
Η πιο ελαφριά και οικολογική ανεμογεννήτρια είναι εμπνευσμένη από τους χαρταετούς και μοντάρεται από ένα άτομο σε χρόνο ρεκόρ
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Απριλίου 2021
Μπαίνει στο πορτ μπαγκάζ, μεταφέρεται όσο εύκολα κουβαλάμε μία απλή τσάντα και στήνεται όπου χρειαζόμαστε ενέργεια, σε χρόνο ρεκόρ. Εμπνευσμένη από τους χαρταετούς, αυτή η ελαφριά ανεμογεννήτρια από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένα υλικά, χρησιμοποιεί χορδές για να συγκρατεί τη δομή της, είναι ελαφριά ώστε να μεταφέρεται και να συναρμολογείται από ένα μόνο άτομο σε περίπου 15 λεπτά.

Είναι δημιουργία της KiteX που εδρεύει στην Κοπεγχάγη και απευθύνεται κυρίως σε κατασκηνωτές με σκηνές ή τροχόσπιτα καθώς και σε άτομα που θέλουν εφεδρική ισχύ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ανεμογεννήτρια διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Η μία λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες ή άλλη χωριστά, δημιουργώντας ισχύ σε περιπτώσεις όπου η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή. Η ισχύς των 200W είναι ιδανική για χαμηλότερη ταχύτητα ανέμου και μπορεί να μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό ψυγείο, μερικά φώτα ή τον φορητό υπολογιστή μας. Η εκδοχή των 600W παρέχει αρκετή ισχύ για να φορτίσει ηλεκτρονικά ποδήλατα ή εργαλεία, ακόμα και για να βράσει νερό. Και όλο αυτό χωράει σε μια τσάντα σαν αυτή που βάζουμε τη σκηνή του κάμπινγκ.