0
4
σχόλια
162
λέξεις
VISUALISM
Μπορούν να εξασφαλίσουν επιβίωση για ένα χρόνο ως προσωρινά «σπίτια», ανεξάρτητοι ερευνητικοί σταθμοί, καταφύγια στέγασης ή μονάδες ανθρωπιστικής δράσης...
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
28 Ιανουαρίου 2021
Τα ωοειδή σπιτάκια που μοιάζουν με διαστημικούς θαλάμους είναι ίσως τα καταλύματα του μέλλοντος. Οι Ecocapsules, που σχεδιάστηκαν από τους Nice Architects μπορούν να φιλοξενήσουν τους ενοίκους τους εκτός δικτύου πόλεως έως και ένα έτος.

Κάθε μονάδα είναι εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες, αναδιπλούμενη ανεμογεννήτρια και σύστημα που συλλέγει το νερό της βροχής. Στο εσωτερικό των 8 τ.μ. υπάρχει αρκετός χώρος για να κοιμηθούν δύο άτομα. Υπάρχει επίσης μια μικρή κουζίνα με τρεχούμενο νερό, τουαλέτα και ντους με ζεστό νερό. Οι τοίχοι είναι μονωμένοι για να εξασφαλιστεί άνεση χειμώνα-καλοκαίρι και να εξοικονομείται ενέργεια.

Τα σπιτάκια Ecocapsule «είναι κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών», λένε οι σχεδιαστές τους, όπως για να χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητοι ερευνητικοί σταθμοί ή καταφύγια στέγασης έκτακτης ανάγκης, ακόμα και ως μονάδες ανθρωπιστικής δράσης.