0
1
σχόλια
552
λέξεις
TECH
Από την Danielle Abril
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
9 Φεβρουαρίου 2021
Μια πρόσφατη συνέντευξη του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, σχετικά με το Bitcoin, τα εμβόλια και τα διαστημικά ταξίδια στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων Clubhouse έχει κάνει την εν λόγω υπηρεσία ακόμα δημοφιλέστερη μεταξύ του τεχνολογικού οικοσυστήματος, των celebrities και των επενδυτών.

Το Clubhouse είναι μια ηχητική εφαρμογή με μέλη που γίνονται δεκτά μέσω πρόσκλησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν σε άλλους ή να ακούνε τις συζητήσεις τους. Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι, η εφαρμογή έχει αυξήσει ταχύτατα τη βάση των χρηστών της.

Οι χρήστες κατέβασαν το Clubhouse πάνω από 990.000 φορές τον Δεκέμβριο – αριθμός που συνιστά αύξηση άνω του 1.280% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία analytics Sensor Tower. Και τον Ιανουάριο, τα downloads της εφαρμογής διπλασιάστηκαν ξανά σε πάνω από 2,3 εκατομμύρια.

Ο Μασκ, ο οποίος βρέθηκε στο Clubhouse παίρνοντας συνέντευξη από τον CEO της Robinhood, Vlad Tenev, σχετικά με το ζήτημα των μετοχών της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop, είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που προστίθεται στο Clubhouse. Η εφαρμογή έχει προσελκύσει επίσης φιγούρες όπως οι Mark Cuban, Tiffany Haddish, Jeffery Katzenberg και Mark Zuckerberg.
 

Η εφαρμογή συνδυάζει ένα chatroom με την παρουσίαση ενός live podcast. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συζητούν ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως η χρηματοδότηση των startups και οι τοπικές πολιτικές  

Τι είναι όμως το Clubhouse; Η εφαρμογή συνδυάζει ένα chatroom με την παρουσίαση ενός live podcast. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συζητούν ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως η χρηματοδότηση των startups και οι τοπικές πολιτικές. Αν και οι συντονιστές συνήθως σχεδιάζουν από πριν ποιος θα έχει τον λόγο σε ένα chat, τα εργαλεία της εφαρμογής επιτρέπουν επισκέψεις-έκπληξη, όπως αυτή που οδήγησε στη συζήτηση μεταξύ Μασκ και Tenev. Μια άλλη συζήτηση υψηλού προφίλ στην εφαρμογή προέκυψε όταν ο Γενικός Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, Chesa Boudin, συνομίλησε με άτομα του τεχνολογικού κλάδου που του άσκησαν κριτική για την άνοδο της εγκληματικότητας στην πόλη.

Η εφαρμογή για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές της Apple και όχι για Android και κάνει δεκτούς τους χρήστες μόνο κατόπιν πρόσκλησης, που σημαίνει ότι κάποιος που θέλει να γίνει μέλος του Clubhouse πρέπει να προσκληθεί από κάποιον που βρίσκεται ήδη στην υπηρεσία. Αφότου βρεθεί εντός της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε chat room θέλει, να δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο room, ή ένα room για φίλους ή συγκεκριμένους χρήστες.

Οι δημιουργοί των rooms είναι αυτομάτως και συντονιστές της συζήτησης, που σημαίνει ότι έχουν την εξουσία να προσθέσουν ή να απομακρύνουν άλλους ομιλητές. Οι χρήστες που εισέρχονται στα rooms ως ακροατές μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί για να «σηκώσουν το χέρι τους» και να γνωστοποιήσουν στους συντονιστές ότι θέλουν να μιλήσουν.

Το Clubhouse ιδρύθηκε από τους Paul Davison και Rohan Seth, δύο επιχειρηματίες της Bay Area, απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Menlo Park της Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Μέχρι τώρα, το Clubhouse έχει συγκεντρώσει συνολικά 110 εκατομμύρια δολάρια και η αποτίμηση αξίας του αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Pitch Book. Βασικός επενδυτής της εταιρείας είναι η Andreessen Horowitz, η οποία συμμετείχε στον Α’ Γύρο χρηματοδότησης ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο και στη συνέχεια ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Fortune Greece


Διαβάστε επίσης:
9 πλατφόρμες για streaming: Που τις βλέπουμε στην Ελλάδα;
Ιαπωνία: Νέες, έξυπνες πόλεις με σκοπό την ευζωία
Aυτο-επισκευή για ιστορικά και άλλα κτίρια από βακτήρια
εμφάνιση σχολίων