0
7
σχόλια
192
λέξεις
210
Καφές, σπιτικά κέικ, φυτά, και design αντικείμενα. Το νεοκλασικό στου Ψυρρή, είναι κατάστημα, είναι και καφέ, αλλά ίσως τελικά να είναι ένα στέκι-θερμοκήπιο
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
15 Δεκεμβρίου 2022
«Minutia» στα αγγλικά, σημαίνει λεπτομέρεια. Από εκεί πήρε και το όνομά του το Minu, ένα οικοσύστημα στο κέντρο της Αθήνας που αγαπά όσα πράγματα, έστω μικρά κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα. «Ζήστε την εμπειρία» λέει το σύνθημά του.

Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό της οδού Σαρρή, το Minu έχει πολύ πράσινο, μίνιμαλ αισθητική και λούζεται στο φως. Τον σχεδιασμό του χώρου υπογράφουν τα γραφεία Qoop και Hyle Design Studio, ενώ όλα τα αντικείμενα που τον διακοσμούν, λειτουργούν ως έκθεση. Έτσι βλέπεις κάτι που σου αρέσει; Μπορείς να το αποκτήσεις.


Εδώ μπορούμε ενώ απολαμβάνουμε καφέ, τσάι, ένα κομμάτι χειροποίητου κέικ red velvet ή ένα κρασί (μέχρι τις 23.00 το βράδυ) να ανακαλύψουμε καθημερινά αντικείμενα σκανδιναβικών οίκων (Normann Copenhagen, Moebe, Ferm living, Pikaplant, Bolia), από φωτιστικά και γλάστρες μέχρι έπιπλα, αλλά και μια ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου και αερόφυτων.

Επίσης υπάρχουν εκδόσεις για αρχιτεκτονική και ντιζάιν, μέχρι γαστρονομία ενώ παράλληλα, φιλοξενούνται και εκθέσεις με έργα Ελλήνων εικαστικών, υπό την επιμέλεια του καλλιτέχνη Απόλλωνα Γλύκα.


Info: Minu, Σαρρή 50, Ψυρρή.


Διαβάστε επίσης: ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #147: Ergon House
εμφάνιση σχολίων