0
1
σχόλια
380
λέξεις
ΖΗΝ
Οι αναγνώστες του Travel+Leisure ανέδειξαν τη Μήλο ως το καλύτερο ευρωπαϊκό νησί για το 2019. Στο top 5 άλλα τρία ελληνικά νησιά
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Σεπτεμβρίου 2019
Το νησί της Αφροδίτης ψήφισαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019. Ενώ πέρυσι στην ίδια λίστα είχε αναδειχθεί από τους αναγνώστες διεθνώς, η Πάρος.
 

Στα ηφαιστειογενή εδάφη της Μήλου οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων και οι μοναδικές λευκές αμμουδιές της

ΓΙΑΤΙ η Μήλος έχει αρχίσει να γίνεται τόσο δημοφιλής; Η οικονομική κρίση του 2008, άφησε πολλά ξενοδοχεία αλλά και σπίτια, ημιτελή. Τώρα που τα πράγματα ξαναχτίζονται, η αισθητική έχει αλλάξει. Η ανάπτυξή της είναι μελετημένη, με αισθητική, όχι για μαζικό τουρισμό.

Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο αρχαία ορυχεία της Μεσογείου. Η Μήλος, έγινε περισσότερο γνωστή για τον μεταλλευτικό της πλούτο, όπως τον οψιδιανό και τον καολίνη. με αποτέλεσμα οι φυσικές ομορφιές του νησιού να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Στα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων του και οι μοναδικές λευκές αμμουδιές της.

Στη Μήλο έχει κανείς τη δυνατότητα να επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους με διεθνή εμβέλεια όπως οι παλαιοχριστιανικές κατακόμβες και ο προϊστορικός οικισμός της Φυλακωπής, και εξαίρετα μουσεία με αυτό των Μεταλλευμάτων. Η μηλιώτικη κουζίνα είναι ξεχωριστή: καρπουζόπιτα, πιταράκια με μανούρι ή μυζήθρα, γλυκό κουφέτο με άσπρη κολοκύθα. Και τέλος όσοι πάτε μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από την Κίμωλο το γειτονικά, μικρό γραφικό νησάκι ή τη γειτονική Πολύαιγο (μόνο με σκάφος) που είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών αφού στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται η Κρήτη, στην 4η θέση η Πάρος και στην 5η θέση η Σαντορίνη. Στην παγκόσμια κατάταξη του Τravel and leisure (World’s Best Awards 2019), η Ελλάδα κυριαρχεί, η Μήλος αναδείχθηκε και τέταρτο καλύτερο νησί στον κόσμο. Η Κρήτη βρίσκεται στην 7η θέση της ίδιας λίστας, ενώ η Πάρος και η Σαντορίνη καταλαμβάνουν τις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα. Η λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης:
1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 90,50)
2. Κρήτη, Ελλάδα (90,12)
3. Αζόρες, Πορτογαλία (89,77)
4. Πάρος, Ελλάδα (89,37)
5. Σαντορίνη, Ελλάδα (88,53)
6.  Σικελία, Ιταλία (88,12)
7. Χβαρ & Νησιά Δαλματίας, Κροατία (86,46)
8. Μαδέρα, Πορτογαλία (86,15)
9. Σαρδηνία, Ιταλία (85,96)
10. Λίπαρι & Αιολικά Νησιά, Ιταλία (85,71)


Διαβάστε επίσης:
12 μικρά νησιά του Αιγαίου
Σέριφος: Η πρώτη παραλία μη καπνιστών
Στην Ελλάδα το πρώτο καταφύγιο απελευθέρωσης δελφινιών του κόσμου
εμφάνιση σχολίων