0
1
σχόλια
270
λέξεις
210
Neneh Cherry. Brian Eno. Akhram Khan. To φετινό φεστιβάλ διαρκεί μια εβδομάδα και είναι πολυσυλλεκτικό. Με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
19 Ιουνίου 2019
Περισσότεροι από 742 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συνεργάζονται φέτος δημιουργικά για 75 εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και η 5η διοργάνωση του Summer Nostos έχει ως άξονα τη μουσική και μας φέρνει από την Neneh Cherry και τον Andrew Bird, μέχρι τους Rita Wilson, Balthazar και Low. Επίσης θα δούμε τη Μήδεια του Μποστ σε μουσική Νίκου Κυπουργού, το τζαζ σχήμα Mihalis Kalkanis Group, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, την ιδιαίτερη κίνηση του διεθνούς χορογράφου Akhram Khan, καθώς και τη νέα σύνθεση του Bryce Dessner (The National) με τον Ernő Rubik -δημιουργό του ομώνυμου κύβου. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών αναλυτικά εδώ.

Το SNF φέτος αφιερώνει σημαντικό κομμάτι στη σύγχρονη τέχνη, που θα την ανακαλύψουμε σε διάφορους χώρους του ΚΠΙΣΝ. Πρωτοστατεί το φουτουριστικό installation του νονού της αmbient, Brian Εno, που μας υποδέχεται στον Πύργο των Βιβλίων, εκεί που θα φτιάξουμε δικές μας μουσικές και εικόνες. Το 77 Million Paintings είναι μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση με μουσική και φως που διαρκώς εξελίσσεται. Συνδυάζει ambient νότες και εικόνες ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο επισκέπτης, γνωρίζοντας όμως ότι αυτό τον συνδυασμό και τη συνέχεια εικόνων δεν πρόκειται να τα δει ποτέ ξανά.

To φεστιβάλ συμπληρώνεται από χορό, τέχνες, αθλητισμό, εκδηλώσεις για πιτσιρίκια, ανοιχτές συζητήσεις. Υπαίθριες συναυλίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, καλοκαιρινά πάρτι δίπλα στο Υδάτινο Κανάλι, παραστάσεις στις αίθουσες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ, βρίσκεται εδώ.
 

Info: Summer Nostos Festival 2019, 23-30 Ιουνίου, ΚΠΙΣΝ.

Διαβάστε επίσης:
Τα δωρεάν του Ιουνίου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Gadjo Dilo στον Κήπο του Μεγάρου
Καλοκαίρι με Athens Open Air Film Fest
εμφάνιση σχολίων