Προφιτερόλ που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, σε γευστικές διασκευές και πολλά remix
Choureal. Όπως λέμε σου (το γνωστό γλυκό) και σουρεαλισμός. Το αδερφάκι του Choureal της Θεσσαλονίκης ήρθε στην Αθήνα. Είναι φημισμένο για τα προφιτερόλ του, τα οποία φτιάχνονται μπροστά στα μάτια μας -και όχι με συμβατικό τρόπο ή ετοιματζίδικες πρώτες ύλες.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Ιανουαρίου 2019
Από το πρώτο υλικό μέχρι το τελευταίο μπισκοτάκι της γαρνιτούρας, όλα φτιάχνονται εδώ με καλά υλικά. Τα σουδάκια (που είναι και η βάση του προφιτερόλ) βγαίνουν από το φούρνο ανά μία ώρα. Στη συνέχεια γίνονται το πρώτο βήμα για ένα προφιτερόλ όπως εμείς το θέλουμε. Δηλαδή, γεμίζουν με παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια ή σοκολάτα) και μετά καλύπτονται με σοκολάτα Valrhona σε ότι γεύση θέλουμε. Οι επιλογές πολλές: από bitter, γάλακτος ή λευκή, μέχρι καραμέλα και πραλίνα, ακόμα και σοκολάτα με φράουλα, μανταρίνι ή γλυκόριζα. Για το τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί, ξηρούς καρπούς, μπισκότο ή φρέσκα φρούτα.