0
1
σχόλια
474
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αυτός είναι ο χάρτης με τις περιοχές «γκέτο» της εγκληματικότητας στην Αττική
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Νοεμβρίου 2018
Περιοχές στην καρδιά της πόλης, όπως ο λόφος του Φιλοπάππου, η Ακρόπολη, το Πεδίον του Άρεως, η ΑΣΟΕΕ αλλά και στο Μενίδι, αντιμετωπίζουν καθημερινά μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας -από κλοπές, πυροβολισμούς και επιθέσεις μέχρι ναρκωτικά και λαθρεμπόριο. Αυτά είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα «γκετοποιημένα» σημεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Το καλοκαίρι του 2018, ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας έχασε τη ζωή του στον Λόφο του Φιλοπάππου, όταν στην προσπάθειά του να ξεφύγει από μια ομάδα ληστών, έπεσε στο κενό. Το περιστατικό έγινε αφορμή να έρθουν στο φως της δημοσιότητας εκατοντάδες ληστείες που έχουν σημειωθεί από τον Ιανουάριο έως σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Λόφου του Φιλοπάππου αλλά και της Ακρόπολης. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνήθως συμμορίες Πακιστανών, Αφγανών και Ιρακινών, στήνουν ενέδρα και επιτίθενται σε περαστικούς με σπασμένα μπουκάλια ή μαχαίρια και είναι πολύ δύσκολο να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, καθώς έχουν μελετήσει αρκετά τα μονοπάτια και είναι εύκολο να «χαθούν». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.,από τον Ιανουάριο έως και τα τέλη Ιουλίου από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν γίνει 200 προσαγωγές υπόπτων για διάφορα αδικήματα. Οι 90 από αυτές, μετατράπηκαν σε συλλήψεις για ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία.


ΟΜΟΝΟΙΑ-ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ: Διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και παραεμπόριο, είναι συχνό φαινόμενο σε Ομόνοια και Μεταξουργείο. Το ζήτημα των ναρκωτικών δεν είναι νέο φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές όμως πρόσφατα ανακινήθηκε και πήρε μεγάλες εκτάσεις μετά την περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου. Εκτός από κλοπές, ληστείες και σπάσιμο αυτοκινήτων, παρατηρείται κυρίως διακίνηση ναρκωτικών στις οδούς Μενάνδρου και Χαλκοκονδύλη, αλλά και στηνοδό Σωκράτους, ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας.

ΑΣΟΕΕ-ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: Η οδός Μαυρομματαίων που βρίσκεται στο κάτω μέρος του Πεδίου του Άρεως, είναι εδώ και καιρό στέκι ναρκομανών. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη δόση τους, πολλοί από αυτούς διαπράττουν καθημερινά ληστείες στο συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα, γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γίνεται παραεμπόριο τσιγάρων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ γίνονται προσπάθειες να «σπάσει» το γκέτο, με διαρκή αστυνόμευση και περιπολίες στην περιοχή.

ΜΕΝΙΔΙ: Εδώ οι πυροβολισμοί δεν είναι κάτι σπάνιο. Το καλοκαίρι του 2018, ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. Το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα της περιοχής, τα οποία ξεκινούν από επιθέσεις και πυροβολισμούς, και φτάνουν μέχρι σε συλλήψεις για ναρκωτικά, οι οποίες, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και γίνονται με τη συνδρομή πάνοπλων αστυνομικών. Στην περιοχή έχουν βρει κατά το παρελθόν «σπίτι» και αρκετές συμμορίες ληστών των χρηματοκιβωτίων, σπείρες που ανατίναζαν ΑΤΜs αλλά και εκατοντάδες διακινητές ναρκωτικών. Παράλληλα, υπάρχουν δρόμοι στους οποίους δεν μπορεί να περπατήσει κάποιος χωρίς να πέσει θύμα ληστείας. Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους, καθώς από τις πρώτες κιόλας μέρες του Αυγούστου, ευρύτερα στη Δυτική Αττική, ελέγχθηκαν 4.126 άτομα, προσήχθησαν 1.282 και συνελήφθησαν τελικά 105. Μεταξύ αυτών έμποροι ναρκωτικών, ληστές αλλά και άτομα τα οποία οπλοφορούσαν.
εμφάνιση σχολίων