0
5
σχόλια
275
λέξεις
210
Τo The Clumsies και το Baba au Rum στην λίστα με τα καλύτερα 50 μπαρ του κόσμου
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
9 Οκτωβρίου 2017

Η λίστα των καλύτερων μπαρ του πλανήτη σύμφωνα με το The World's 50 Best Bars για το 2017 περιλαμβάνει γι’ άλλη μια φορά στην πρώτη 10άδα και ένα ελληνικό. Το Clumsies και το Baba Au Rum πρωταγωνιστούν σταθερά στην συγκεκριμένη λίστα.

Ιδού το φετινό Top 10:
1. AMERICAN BAR - LONDON
2. DANDELYAN - LONDON
3. ΤΗΕ ΝΟΜΑD - NEW YORK
4. CONNAUGHT BAR - LONDON
5. THE DEAD RABBIT - NEW YORK
6. THE CLUMSIES - ATHENS
7. MAHATTAN - SINGAPORE
8. ATTABOY - NEW YORK
9. BAR TERMINI - LONDON
10. SPEAK LOW - SHANGHAI


Το Baba au Rum βρίσκεται στην θέση 30 και συμπεριλαμβάνεται για πολλοστή φορά στη λίστα. Η παρουσίαση υπογραμμίζει την αγάπη του για το ρούμι. «Πρωτοπόρος της σημερινής ζωντανής σκηνής της πόλης, αυτό το εκλεπτυσμένο κοκτέιλ μπαρ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας άνοιξε στις αρχές του 2009 και ισχυρίζεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή ρούμι στην Ευρώπη».

Για το Clumsies που κατάφερε να είναι και φέτος στο Top10 της λίστας, η παρουσίαση αναφέρει: «Η ζεστή και διασκεδαστική εγκατάσταση είναι έξυπνα σχεδιασμένη για να αγκαλιάζει το νεαρό πλήθος που επιθυμεί να χορέψει, να χαλαρώσει στο μακρύ μπαρ ή να χαλαρώσει σε ένα από τα πολλά δωμάτια που το περιβάλλουν. Η λίστα των κοκτέιλ αλλάζει ετησίως. Αυτή τη στιγμή ονομάζεται Γένεση και εμπνέεται από την τέχνη και τις ελληνικές λέξεις».

Ο θεσμός συγκεντρώνεται περισσότερο στην γευσιγνωσία και την τεχνογνωσία σχετικά με τα cocktail. Θα προτιμούσαμε βέβαια ένας θεσμός με τόσο γενικό όνομα, να λαμβάνει περισσότερο υπ' όψην και άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα τη μουσική, το ηχοσύστημα και άλλα...


Διαβάστε επίσης:
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #39: The Clumsies
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #58: Baba Au Rum

 
εμφάνιση σχολίων