0
1
σχόλια
234
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;» Επεισόδια από Χ. Αυγίτες στην δίκη που ακόμα μια φορά διακόπηκε

PRESS
15 Φεβρουαρίου 2017

Aνταλλαγή συνθημάτων εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε για ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα τύπου «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και να πετούν αντικείμενα σε όποιον απαντούσε. Χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;». Παρουσία ΜΑΤ εντοπίστηκα σπασμένα αντικείμενα και ίχνη αίματος στους χώρους του Εφετείου. Η δίκη διακόπηκε και θα αρχίσει πάλι την 16η Φεβρουαρίου.

Αντιφασιστικές και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στη δικαστική αίθουσα σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις.

Από την Χρυσή Αυγή είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους οποίους όπως καταγγέλθηκε επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ με δελτίο τύπου δήλωσε ότι η αστυνομία χτύπησε αντιφασίστες με «πρωτοστατούντες “στο κοινό” γνωστούς τραμπούκους των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά».
 
Εντωμεταξύ, σάλο έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε τον διοικητή των ΜΑΤ στη ΓΑΔΑ για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν. 

 
εμφάνιση σχολίων