0
10
σχόλια
236
λέξεις
210

Το bistro που μας τηλεμεταφέρει στο Παρίσι

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: Κ. ΚΑΤΡΙΟΣ DOCTV CC3
26 Ιανουαρίου 2017

Καλά δεν θα ήταν να κόβαμε βόλτες στη Μονμάρτη και να αράζαμε σε ένα όμορφο μπιστρό για καφέ, κρασί ή ένα λαχταριστό croque madame; Ε, η κοντινότερη εναλλακτική του βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά μας τηλεμεταφέρει στην καρδιά της Γαλλίας.

Το Quartier d’ Athènes, είναι το νέο μέρος συνάντησης για όλη τη μέρα που άνοιξε στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και για μια στιγμή σαστίζει κανείς διότι είναι τόσο «γαλλικό» μέσα κι έξω που πραγματικά νομίζεις πως θα περάσεις το πεζοδρόμιο και θα πας στο Musée d'Orsay.

Με σπιτένιους δερμάτινους καναπέδες, ρετρό ανάγλυφες ταπετσαρίες και φωτιστικά μας υποδέχεται για καφέ, ποτό, brunch, μεσημεριανό, δείπνο και κοκτέιλ, με πιάτα που ναι μεν έχουν γαλλικές βάσεις αλλά δεν ξεχνούν τις μεσογειακές αναφορές. Τα croque monsieur και το croque madame πάνε κι έρχονται, για το κρασί μας υπάρχει λαχταριστό ψητό Camembert γεμιστό με μαρμελάδα και άλλα πιάτα, ενώ η μεσόγειος εμφανίζεται σε διασκευή, όπως στην σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο και αφρό φέτας. Τα κρασιά είναι κυρίως ελληνικής παραγωγής, δεν λείπουν όμως και οι διεθνείς επιλογές. Και φυσικά μας περιμένουν και όλα τα κλασικά cocktail που αγαπάμε.

Αλλά το σημαντικότερο εδώ είναι το πώς όσο θα παλιώνει, τόσο πιο ζεστό και οικείο θα γίνεται. Κι αν παλιώσει αρκετά, τότε ίσως αν γίνει στ ’αλήθεια χρονομηχανή και να μας πάει στο Παρίσι. Ποιος ξέρει;Info: Quartier d’ Athènes, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων), Αθήνα. Τηλ: 2155003850. 
 
εμφάνιση σχολίων