0
1
σχόλια
193
λέξεις
CULTURE

Η πρώτη παράσταση στον ιστορικό χώρο που κάποτε ονομαζόταν και «κέντρο του κόσμου» γίνεται μετά από 2.100 χρόνια

DOCTV.GR
1 Ιουνίου 2016
Για πρώτη φορά μετά από 2.100 χρόνια που έμεινε στην αδράνεια, το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου φιλοξενεί μια θεατρική παράσταση. Το θεατρικό έργο με τίτλο «Εκάβη, μια πρόσφυγας», πραγματοποιείται από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η Εκάβη είναι μια ηρωίδα που συμβολίζει την κραυγή για τις φρικαλεότητες του πολέμου και σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Στο νησάκι απαγορεύεται η διαμονή τη νύχτα ενώ οι τουρίστες την επισκέπτονται με καραβάκια ή ιδιωτικά πλοιάρια, από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου.

Το θέατρο είχε παραμείνει κλειστό για εκδηλώσεις, με εξαίρεση μια πολιτιστική εκδήλωση το 1993. Η Δήλος είναι τόπος λατρείας από τα χρόνια του Ομήρου αλλά και τόπος γέννησης του θεού του φωτός, Απόλλωνα.

Το θέατρο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα αρχαία θέατρα που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από μάρμαρο και το μοναδικό χωρίς καθόλου ρωμαϊκές επεμβάσεις.

Αν και η χωρητικότητά του υπολογίζεται περίπου στους 6.500 θεατές, η παράσταση γίνεται για περιορισμένο αριθμό θεατών, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής το έργο αποκατάστασης του μνημείου. Την πρωτοβουλία συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο Δήμος Μυκόνου.
 
εμφάνιση σχολίων