1
1
σχόλια
385
λέξεις
210

Το Παλιό Χρηματιστήριο της Σοφοκλέους, 4 μέρες, 23 μπαρ του ιστορικού κέντρου και πολλές ιστορίες στα ποτήρια

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
27 Μαΐου 2016
Μπορείς να το πεις φεστιβάλ ή pop up bar.  Σε κάθε περίπτωση η πρώτη γιορτή του fine drinking οργανώνεται από τον μεγαλύτερο διεθνή θεσμό του είδους, το World Class (σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων - ΟΠΑΝΔΑ). Το αποτέλεσμα είναι μια συνάντηση με επίκεντρο την κουλτούρα του ποτού και το mixology υπό τον τίτλο Athens Fine Drinking by World Class.

Η χαρτογράφηση βέβαια των αγαπημένων μας bar χρειάζεται κάτι περισσότερο από φίνα κοκτέιλ -και αποτελεί κυρίως προσωπική υπόθεση, ένα μείγμα ψυχρής υποκειμενικότητας, αισθητικής και προσωπικής σχέσης. Αλλά ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο «fine drinking» είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο, και χρήσιμο, ειδικά αν μπορέσει να λειτουργήσει ως πλατφόρμα εξέλιξης, σε μια Αθήνα που διεκδικεί τα πέντε αστέρια της στον ανταγωνιστικό χάρτη του καλού ταξιδιώτη, εν μέσω κρίσης.

Τα 23 bar που συμμετέχουν στη διοργάνωση θα σερβίρουν έναν κατάλογο με cocktails εμπνευσμένα ειδικά για το φεστιβάλ. Αντλούν την έμπνευσή τους, σύμφωνα με τους διοργανωτές, βάσει 4 επιρροών: 1. Τη Μεσόγειο, 2. Το Αpperitivo (το ιταλικό έθιμο για ελαφριά απογευματινά ποτά), 3. Τη μουσική (μακάρι!), 4. Διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς ως πηγή πολιτισμικής και γαστρονομικής κουλτούρας.

Έξι μικρότερα pop-up bars θα παρουσιάσουν cocktails με βάση συγκεκριμένα «κορυφαία spirits» (η Diageo υπογράφει το εγχείρημα).

Παράλληλα, θα τρέχουν διάφορες κάθετες δραστηριότητες για τους επαγγελματίες ή τους εμμονικούς του είδους αλλά και «events, serves και mentorings που θα μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα του fine drinking». Σε κάθε στάση οι bartenders, με γευσιγνωσίες και master-classes, θα αποκαλύπτουν τις «γευστικές δυνατότητες των premium spirits».

Συμμετέχουν 23 bar του αθηναϊκού κέντρου: 7 Jokers, 42, 360°, Α For Athens, Baba au Rum, Bank Job, Bar De Τhéâtre, Barreldier, Grand Bretagne (Alexander’s Bar, Alexander’s Cigar Lounge, Roof Garden Bar & Bar 8), Dizzy Mo, Drunk Sinatra, Faust, Odori, Rehab, Six d.o.g.s, Tailor Made, The Trap, The Clumsies, Toy Café, Zonars, ΦΟΥΑΡ.

Γενική είσοδος για τις 4 ημέρες: 10€ ποσό που περιλαμβάνει 2 signature cocktails δικής σας επιλογής στο Pop-Up bar στο Παλαιό Χρηματιστήριο, τη δυνατότητα συμμετοχής σε mentoring sessions, ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars της Αθήνας (μπορείτε να δείτε που βρίσκονται εδώ), και μια διαδρομή taxibeat για ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.
Info: Athens Fine Drinking by World Class, 1-4 Ιουνίου, Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών - Σοφοκλέους 10, 19:00-24:00 & σε 23 bars στο κέντρο της Αθήνας.

εμφάνιση σχολίων