2
1
σχόλια
173
λέξεις
VIDEO

Η Βραζιλία μας δείχνει το δρόμο: Καλλιτέχνες καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια

DOCTV.GR
24 Μαΐου 2016
Καλλιτέχνες, μουσικοί και ακτιβιστές σε όλη τη Βραζιλία καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την προσωρινή κυβέρνηση του Michel Temer, μιας και η πρώτη του κίνηση ήταν να διαλύσει το υπουργείο Πολιτισμού και να το κάνει μέρος του υπουργείου Παιδείας. «Με τη διάλυση του υπουργείου, έχει καταρρεύσει ένας από τους πυλώνες του πολιτισμού μας» λένε μουσικοί και καλλιτέχνες. «Είμαστε εδώ για να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Και παλεύουμε να ενδυναμώσουμε το ρόλο της τέχνης στην κοινωνία».

Οι πολίτες καταγγέλουν για ρατσισμό «μια κυβέρνηση που αποτελείται μόνο από λευκούς, straight άνδρες, φτιαγμένη για λευκούς straight άνδρες, σε μια χώρα με μεγάλη φυλετική ποικιλία».

Υποστηρίζουν ότι είναι αδιανόητη σύνθεση ώστε να αντιπροσωπευθεί μια κοινωνία στην οποία ήδη τα δικαιώματα των γυναικών και των ιθαγενών έχουν καταπατηθεί. Άλλη ενέργεια της κυβέρνησης που τους κάνει «θυμωμένος» είναι το ότι το υπουργείο για τις Γυναίκες, τη Φυλετική Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενσωματώθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι ακτιβιστές καλλιτέχνες έχουν καταλάβει μέχρι στιγμής κυβερνητικά κτίρια σε 12 πολιτείες.

εμφάνιση σχολίων