0
1
σχόλια
482
λέξεις
210

Επιλέγουμε τις 7 καλύτερες στάσεις του μήνα

DOCTV.GR
13 Μαΐου 2016
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ #ΓΙΟΡΤΗ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η μεγάλη γιορτή των μουσείων είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μουσεία της πόλης μας και να βρεθούμε ανάμεσα σε σημαντικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και σύγχρονα καλλιτεχνικά δρώμενα που γίνονται σε πολλά από τα μουσεία που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι πόρτες των μουσείων ανοίγουν δωρεάν για το κοινό, με συναυλίες, θεματικές περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Φέτος ο θεσμός τιμάει ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ανάμεσα σε διάφορες εκδηλώσεις εκεί θα γίνει και δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από τo Εθνικό Θέατρο. Διαβάστε αναλυτικότερα στο άρθρο μας: ΔΩΡΕΑΝ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

2ο YOGA SPRING FAIR #ΦΥΣΗ #ΑΣΚΗΣΗ: Δύο ημέρες γεμάτες yoga για όλα τα επίπεδα, τρεις σκηνές με διαφορετική μουσική η κάθε μία και πολλοί καλλιτέχνες με τα μουσικά τους όργανα, μας προσκαλούν σε μια ολοήμερα γιορτή. Αρχάριοι και προχωρημένοι, μουσικόφιλοι και φυσιολάτρες, παίρνουμε τα στρωματάκια μας και πάμε να πάρουμε βαθιές γιόγκικες ανάσες. Info: 2ο Yoga Spring Fair 2016, 21-22 Μαΐου, Αθλητικό Κέντρο Γουδή (Κολυμβητήριο), 10.00 – 20.00.

PYJAMA PARTY ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΧΟΡΟΣ: Το Six d.o.g.s καταλαμβάνει τη Στέγη και μας προσκαλεί σε ένα πάρτι, από τα μεσάνυχτα μέχρι και την ανατολή του ήλιου. Από τους Amateurboyz μέχρι τον Felizol και από τον Αργύρη Ξάφη μέχρι την Ιωάννα Παππά, djs, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ηθοποιοί και μουσικόφιλοι της Στέγης ανακατεύουν μουσική σε όλους τους ορόφους. Info: Six d.o.g.s pyjama party, 14 Μαΐου, Σε διάφορους χώρους της Στέγης, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ.

12o ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Η νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης. Ταξιδεύουμε σε 2.284 καλλιτεχνικές προτάσεις από 88 χώρες μέσα από  διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά και ομιλίες καλλιτεχνών. Info: 12ο Athens Digital Arts Festival, 19 – 22 Μαΐου, Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ DOCUDAYS UA #ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ #HUMAN RIGHTS: Μετά τη Γαλλία και την Ολλάνδια, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Docudays UA κάνει μια στάση στην Ελλάδα. Δύο τριήμερα γεμάτα ντοκιμαντέρ , συζητήσεις, μουσική και προβληματισμό για το μέλλον των σύγχρονων κοινωνιών. Info: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Docudays UA, 13 – 15 & 26 – 28 Μαΐου, Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι.

ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ #ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεοκναβάλλο, μπαίνει σε μια βαλίτσα και παρουσιάζεται σε δεκατρείς δήμους της Αττικής συνοδευμένη από εκπαιδευτικές δράσεις. Info: Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο από τη Εθνική Λυρική, Πρεμιέρα 13 Μαΐου, 13 Δήμοι της Αττικής.

ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ… #ΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ #INSTALLATION: Η διεθνής εικαστικός Κάντυ Τσανγκ, καλεσμένη της Στέγης, βάφει έναν τοίχο/κτίριο με χρώμα μαυροπίνακα και μας προσκαλεί να συμπληρώσουμε τη φράση «Πριν πεθάνω θέλω να…». Ένας δημόσιος διάλογος ξεκινά και τα «θέλω» μας συναντιούνται με τα «θέλω» των συνανθρώπων μας. Info: Before I die, Candy Chang, Μάιος 2016, Εκτός Στέγης.
 
εμφάνιση σχολίων