0
2
σχόλια
192
λέξεις
210

Στην πλ. Ασωμάτων κρύβεται το μουσείο μοντέρνας τέχνης  Άλεξ Μυλωνά

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Απριλίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


«Ας αντισταθούμε στη διάλυση όσο μπορεί ο καθένας μας. Από τα ερείπια που απόμειναν ίσως καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον διαφορετικό» έγραφε τη δεκαετία του '80 η Άλεξ Μυλωνά.

Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη αλλά και στην γλύπτρια Άλεξ Μυλωνά. Στα τρία επίπεδα του κτιρίου παρουσιάζονται έργα της σε μάρμαρο, χαλκό, σίδερο και μπρούντζο όπως και πίνακες ζωγραφικής.

Το μουσείο έχει γίνει δωρεά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Το νεοκλασικό κτίριο του 1920 έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγκρή και η μοναδική θέα του βλέπει πανοραμικά όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από την πλατεία Ασωμάτων όπου βρίσκεται, ενώ απολαμβάνει τη θέα της νυχτερινής Αθήνας από τον Λυκαβηττό ως την Ακρόπολη.

Φέτος παρουσιάζει (έως τις 3 Ιουλίου 2016) την τιμητική έκθεση Άλεξ Μυλωνά, Ένας Κόσμος διαφορετικός, με έργα από τη Μόνιμη Συλλογή του. Την έκθεση επιμελείται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσείου.


Info: Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πλατεία Ασωμάτων 5, Ψυρρή, Πέμπτη: 16:00 - 21:00, Παρασκευή – Σάββατο: 11.00 - 19.00, τηλ.: 210 3215717.

εμφάνιση σχολίων