1
2
σχόλια
260
λέξεις
VIDEO

Guardian: τμήματα του εγκεφάλου που δεν επικοινωνούν, ανέπτυξαν συνδέσμους και ένωσαν κομμάτια σκέψης, μνήμης και αντίληψης

DOCTV.GR
23 Απριλίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Η έρευνα του Imperial College of London βγήκε στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας μοναδικές εικόνες από εγκεφαλογραφήματα ανθρώπων υπό την επήρεια μικρής ποσότητας LSD και πιο συγκεκριμένα δόσεων 0.075 mg.

Τμήματα του εγκεφάλου μας που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν επικοινωνούν, ανέπτυξαν συνδέσμους και ένωσαν κομμάτια της σκέψης, της μνήμης και της αντίληψης, δημιουργώντας ένα ευρύ πλαίσιο συνείδησης. Το LSD κατάφερε να ξεκλειδώσει την παιδική δημιουργικότητα, δηλαδή να αντιστρέψει την περιορισμένη ενήλικη σκέψη που χτίζεται σιγά σιγά από τη βρεφική μας ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση.

Στην δεύτερη φωτογραφία (επάνω) παρουσιάζονται τα πειράματα με placebo, δηλαδή ψεύτικα φάρμακα αλλά και με LSD όπου γίνονται πορτοκαλί οι περιοχές που δραστηριοποιούνται. O Guardian έφτιαξε αυτό το βίντεο χρησιμοποιώντας το φωτογραφικό υλικό και τα στοιχεία.Και ενώ το LSD ήδη χρησιμοποιείται για ψυχοθεραπευτικούς λόγους πλέον οι επιστήμονες πλησιάζουν στο συμπέρασμα πως η χρήση του μπορεί να βρει πολλές νέες εφαρμογές, να βοηθήσει
στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και της εξάρτησης, αλλά και στη διερεύνηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, που θα επιτρέψει στον άνθρωπο να ευθυγραμμιστεί με δυσνόητες αλήθειες.

«Αυτό αποτελεί για την νευροεπιστήμη ότι και το μποζόνιο Higgs για τη Φυσική», δηλώνει ο David Nutt, πρώην κρατικός σύμβουλος σε θέματα φαρμακολογίας και νυν καθηγητής στο Imperial College London.

Η Amanda Feilding, από το Beckley Foundation που μελετάει εδώ και δεκαετίες τις ιδιότητες του LSD ως φάρμακο δήλωσε: «Επιτέλους ξεδιπλώνουμε τους μηχανισμούς του εγκεφάλου και μπορούμε να επωφεληθούμε από το LSD, όχι μόνο για να θεραπεύσουμε αλλά και να αντιληφθούμε την συνείδηση».
εμφάνιση σχολίων