1
1
σχόλια
152
λέξεις
VIDEO

Ήρθαν τα πρώτα περιβόλια λαχανικών, εσωτερικού χώρου

DOCTV.GR
4 Απριλίου 2016
Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία τοποθετεί, ανάμεσα στα ψυγεία και στα ράφια της, εγκαταστάσεις κάθετης καλλιέργειας ή, πιο απλά, μικρές εγκαταστάσεις που μοιάζουν με ψυγεία αλλά στην πραγματικότητα είναι μικρές φάρμες εσωτερικού χώρου. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να αγοράζουν λαχανικά και βότανα, φρεσκοκομμένα, από το περιβόλι των καταστημάτων.

Η τοποθέτηση τέτοιων εγκαταστάσεων παρουσιάζει μία σειρά από οικολογικά, ενεργειακά και οικονομικά πλεονεκτήματα: μείωση του κόστους μεταφοράς και χρήση λιγότερου νερού, ενέργειας και χώρου σε σύγκριση με τις συμβατικές καλλιέργειες και τα οριζόντια θερμοκήπια. Και βέβαια ας μη παραμερίζουμε την ξεχασμένη διαδικασία του να ξεριζώνεις, ο ίδιος, από το χώμα, το μαρούλι που θα βάλεις στη μεσημεριανή σαλάτα.

Το πρότζεκτ υπογράφει η εταιρία Ιnfarm, μια κολεκτίβα που αποτελείται από επιστήμονες με ειδίκευση στις καλλιέργειες, τα ρομποτικά, την αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο ακόμα και τη μαγειρική. Όλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον επανασχεδιασμό των πόλεων του μέλλοντός μας.


 
εμφάνιση σχολίων