1
1
σχόλια
199
λέξεις
VIDEO

Οι μαθητές ενός σχολείου στην Κω έφτιαξαν μια ταινία μικρού μήκους  και διαμαρτύρονται για την Ευρώπη-φρούριο

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
22 Μαρτίου 2016
Πολλά έχουν ειπωθεί για την διχασμένη στάση των κατοίκων των ακριτικών νησιών της χώρας μας που δέχονται καθημερινά τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας.

Ειδικά η Κως έχει συκοφαντηθεί για τις αντιδραστικές απόψεις του δημάρχου και μέρους των κατοίκων και επιχειρηματιών της, οι οποίοι προβλέπουν στις αφίξεις των κυνηγημένων από τον πόλεμο και την φτώχεια, Σύρων, Αράβων, Ασιατών και Αφρικανών την επερχόμενη οικονομική καταστροφή του νησιού τους που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Αυτοί που έσπευσαν να τους κατακεραυνώσουν. αγνόησαν όμως, όλους τους υπόλοιπους εκείνους εκείνους που ευαισθητοποιούνται και που καθημερινά αγωνίζονται  για την ανακούφιση όλων αυτών των ανθρώπων που φτάνουν στο νησί, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα στην Ευρώπη.

Ανάμεσά τους και την κινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω, που σε ανύποπτο χρόνο και σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Παλάσκα, γύρισε μία ταινία 8 λεπτών, αφηγούμενη με τον δικό της ευφυή τρόπο, τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, η οποία είχε μάλιστα Φοινικική καταγωγή (από την περιοχή του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και της Συρίας δηλαδή), από τον Δία. Το σενάριο είναι της ομάδας και η μουσική του Legalock (Βασίλη Μαργαρίτη).


εμφάνιση σχολίων