0
1
σχόλια
219
λέξεις
210

Υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο στην Aθήνα, που μένει ανοιχτό ως αργά το βράδυ και έχει bazaar σε μόνιμη βάση

DOCTV.GR
28 Φεβρουαρίου 2016
To The Bookpoint είναι το νέο μόνιμο παζάρι βιβλίων στο κέντρο της πόλης, το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο bazaar για δύο σημαντικούς λόγους: Πρώτον, διότι οι τιμές του μένουν ανάλογες με αυτές ενός bazaar όλο τον χρόνο και δεύτερον, διότι λειτουργεί μέχρι αργά τη νύχτα.

Κολοκοτρώνη και Θησέως, κοντά σε μερικά από τα μπαρ-στέκια της πόλης, το The Bookpoint ξενυχτάει. Επειδή δύσκολα μέσα στη φρενίτιδα της ημέρας θα κόψουμε ταχύτητα για να ξεφυλλίσουμε βιβλία, μένει ανοιχτό ως αργά.

Τις καθημερινές το The Bookpoint μένει ανοιχτό ως τις 22:00-22:30 ενώ τα Σάββατα έχει τύχει να κλείσει ακόμα και μεσάνυχτα από τον συνωστισμό, αφού κάπου μεταξύ μπίρας και τεκίλας, οι μπαρόβιοι βιβλιοφάγοι των τριγύρω μαγαζιών ρίχνουν και ένα ξεφύλλισμα.

Οι τιμές στο βιβλιοπωλείο ξεκινούν από 1,50 ευρώ, η έκπτωση αγγίζει ως και το 70%, ενώ η ποικιλία των βιβλίων ικανοποιεί και τους πιο δύσπιστους: από τον Φρόιντ και τον Νίτσε μέχρι τον Παπαδιαμάντη, και από τους αρχαίους μας κλασικούς μέχρι τον Ντε Σαντ, τον Κροπότκιν, τον Μαρκ Τουέιν και τον Ντίκενς. Παιδικά, ταξιδιωτικοί οδηγοί, βιβλία μαγειρικής, εναλλακτικής ιατρικής, δοκίμια και παραμύθια, κουτσομπολιά και βιογραφίες από την παγκόσμια rock n’ roll σκηνή, όλα χωράνε στα ράφια του. Ραντεβού εκεί το Σαββατόβραδο;


Info: The Bookpoint, Κολοκοτρώνη και Θησέως, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων