0
1
σχόλια
231
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σε 6 περιοχές της Αττικής, οι πολίτες στερούνται τροφή, ζεστό νερό και ηλεκτρικό τον χειμώνα. Νέα έρευνα από τον Συνήγορο του Πολίτη

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
22 Ιανουαρίου 2016
Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των πιο υποβαθμισμένων περιοχών της Αττικής επιδεινώνεται δραματικά. Συγκεκριμένα:
- 1 στους 5 πολίτες καταφεύγει στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία.
- 3 στους 10 δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό.
- 1 στους 4  ζει σε πολυκατοικία που έχει να ανάψει καλοριφέρ από το 2010.

Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η έρευνα του Συνήγορου του Πολίτη που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής και αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι μερικών από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής στερούνται ακόμα και τα βασικά, όπως τροφή και ζεστό νερό τον χειμώνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη, στα Άνω Πατήσια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Νίκαια, στο Πέραμα και στο Ρέντη και εκτός από τα παραπάνω, αναφέρει επίσης ότι:
- 1 στους 5 στερείται σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης.
- 3 στους 10 δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Παράλληλα το 17% των ερωτηθέντων έχει διακοπή ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης επειδή δεν μπόρεσε να εξοφλήσει τον λογαριασμό ενώ το 25%, δηλαδή 1 στους 4, έκανε διακανονισμό προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.

Αυτές οι περιοχές μοιάζουν ξεχασμένες από το κράτος σε κάθε επίπεδο αφού, όπως αναφέρει η έρευνα, ακόμα και αν η κατάσταση αυτή δεν συνοδεύεται από χειροτέρευση των οικονομικών των πολιτών, το περιβάλλον μαρτυρά την υποβάθμιση και «μόνο» από την όψη, με λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα πεζοδρόμια και ανεπαρκείς δημόσιους χώρους.
 
εμφάνιση σχολίων