1
3
σχόλια
716
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Έλληνας παραγωγός παρουσιάζει ένα νέο άλμπουμ γεμάτο από διεθνείς συνεργασίες στο Ρομάντσο

RADIODOC.GR TEAM | ΦΩΤΟ: Κ. ΚΑΤΡΙΟΣ
23 Δεκεμβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


«Το Analog Memories έχει να κάνει με τις μνήμες που κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά του», μας λέει ο Άρης, Άρης Αζιλαζιάν ή RSN. Τον έχουμε γνωρίσει ως μέλος των Βρετανών Belleruche και από συνεργασίες του με τους Dagobah System και Razastarr ενώ η μουσική του έχει συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ Greece's Biggest Hospital (της εφημερίδας Guardian) αλλά και στο Debtocracy. Το νεό του άλμπουμ έχει μια νοσταλγία Μπριστολική και ονειρεύεται αναλογικά ενώ στα tracks του φιλοξενούνται διεθνείς μουσικοί. Το radiodoc.gr μίλησε μαζί του λίγο πριν την παρουσίαση του άλμπουμ του. Προσκλήσεις μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Τι είναι για σένα η Αθήνα; Είναι η βάση μου. Το μέρος που μεγάλωσα και ζω. Υπάρχουν πολλές φορές, φάσεις που θέλω να φύγω αλλά πάντα επιστρέφω.

Το Μπρίστολ; Το Μπρίστολ είναι το μέρος που θα ήθελα να γράψω το επόμενό μου album. Δύσκολο, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω.


Ποια είναι η ιστορία που αφηγείται το νέο άλμπουμ; Το Analog Memories έχει να κάνει με τις μνήμες που κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά του, αυτές που τον έχουν καθορίσει και τελικά έχουν γίνει το σπίτι του. Αυτό ακριβώς δηλαδή που απεικονίζει το εξώφυλλο του δίσκου, που σχεδίασαν οι Τill Νoon.

Τι όνειρα έκανες όταν το δημιουργούσες; Να φτιάξω από το μηδέν κάτι για το οποίο θα είμαι περήφανος και στην τελική, θα είναι εγώ. Οι αναμνήσεις μου, οι μουσικές που έχω ακούσει, τα μέρη που έχω ταξιδέψει και οι άνθρωποι που έχω συνεργαστεί.

Οι συνεργασίες που έκανες για την ηχογράφηση του «αναλογικού σου κόσμου»; Οι άνθρωποι που έχω συνεργαστεί είναι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους και διαφορετικές χώρες. Στο Analog Memories, τη φωνή τους έχουν χαρίσει η Kathrin deBoer των Belleruche, η καταπληκτική Ελληνίδα τραγουδίστρια Thaliah, η οποία θα είναι και η βασική φωνή στις συναυλίες μου, ο Tareq, σε ένα μουσικό ύφος που δεν τον έχουμε συνηθίσει, η Γαλλίδα Nell Mess, την οποία είχα γνωρίσει σε ένα live που παίζαμε στο Μπορντό, o Bnc, με ένα πολύ όμορφο ραπ κουπλέ, και τελευταία και καλύτερη, η 25χρονη σοπράνο Κέλλυ Κούτλα.

Για το μουσικό μέρος είχα την τιμή να ηχογραφήσω μαζί με τον Σεραφείμ Τσοτσώνη, τον Ricky F. Abulous (Belleruche), τον Διονύση Μόρφη, που θα αναλάβει και το κιθαριστικό μέρος στις συναυλίες, την πιανίστα Beatride και την Αγγλίδα Kat Arney, η οποία έπαιξε άρπα. Τα τύμπανα του δίσκου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σαξόφωνο-τρομπέτα, ένα εξαιρετικό jazz trio, οι Dub hope joint από τη Ρωσία, και κλαρινέτο ο καθηγητής μου Κώστας Ιωαννίδης.

Από άποψη παραγωγής τι ατμόσφαιρα ήθελες να έχει το άλμπουμ; Ήθελα να δένουν οι ήχοι ενός αυθεντικού Ηammond (L100) με κιθάρες (Ηarmony), synthesizer (Waldorf) και όλ’ αυτά με βάση χαμηλές συχνότητες (microkorg) και beats (mpc 2000). Όλη η προσπάθεια έγινε για έναν ζεστό, νοσταλγικό ήχο, που επισφραγίζεται και με το αναλογικό mastering.

Ποιοι Έλληνες αποτελούν καλλιτεχνική έμπνευση για σένα; Από τους παλιούς, ο Χατζιδάκις, o Πλέσσας και ο Λοΐζος. Από τη σύγχρονη σκηνή, ο Κωνσταντίνος Βήτα, οι Keep Shelly in Athens, oι Human Touch, οι Ocean Hope.

Σε τι κόσμο πιστεύεις; Στον κόσμο όπου θα υπάρχει ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Πιστεύεις ότι η μουσική σε σώζει, σ' αυτήν την περίεργη στροφή της ιστορίας στην οποία ζούμε; Η μουσική από μόνη της δεν μπορεί να σε σώσει, μπορεί όμως να σου δώσει το έναυσμα για να σωθείς.

Τι σχεδιάζεις για την παρουσίαση του νέου άλμπουμ στο Ρομάντσο; Κάνουμε πυρετωδώς πρόβες γι’ αυτό που θα συμβεί on stage στις 30 Δεκεμβρίου στο Ρομάντσο. Σχεδιάζουμε ένα όμορφο βράδυ με πολλή μουσική, ταξίδι, αυτοσχεδιασμό, groove και εναλλαγές. Τη σκηνή θα μοιραστώ με την μπάντα μου: τη Τhaliah (φωνή), τον Δημήτρη Δερμάνη (πλήκτρα/analog synths) και τον Διονύση Μόρφη (κιθάρα). Guests θα είναι ο Tareq, o Bnc και ο Ricky F. Abulous των Belleruche, που θα έρθει από το Λονδίνο αποκλειστικά για τη συναυλία. Το opening θα κάνει ο εξαιρετικός παραγωγός Moderator.

Ποιο κομμάτι του θα μου πρότεινες να ακούσω με μεγαλύτερη προσοχή -πιστεύεις ότι έχει δεύτερη ανάγνωση; Το Ecris moi.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει δύο (2) διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του RSN την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στο Ρομάντσο. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: RSN live, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 21.00, Bios-Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5.
 
εμφάνιση σχολίων