0
1
σχόλια
427
λέξεις
TECH

Μαραθώνιος για Trekkies, κάθε Κυριακή στον OTE TV. Εν αναμονή του νέου φιλμ, μαθαίνουμε να μιλάμε Κλινγκονέζικα αλλά και trivia για το sci-fi έπος

DOC TV
14 Δεκεμβρίου 2015
Το Star Trek, η τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο, ανήκει στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας, διαδραματίζεται στο μέλλον και η ιδέα θέλει τη Γη να συμμετέχει στη φανταστική Ηνωμένη Ομοσπονδία Πλανητών (United Federation of Planets). Ορίστε τι ανακαλύψαμε για την ιστορία του Star Trek, που κρατάει περίπου 50 χρόνια τώρα.

1. 4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ: Εμπνευστής και δημιουργός της σειράς ήταν ο  συγγραφέας Τζιν Ρόντμπερι. Από το 1966, οπότε μεταδόθηκε στην τηλεόραση των ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο (The Cage), έχουν γυριστεί περισσότερα από 720 ακόμα, σε 5 σειρές που εκτείνονται σε 4 δεκαετίες.

2. Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕ-ΣΕΙΡΑ του Star Trek είχε διάρκεια 3 χρόνια ενώ προβλήθηκαν 80 επεισόδια. Περιέγραφε τα ταξίδια του διαστημόπλοιου Enterprise, κατά την «πενταετή αποστολή του να ανακαλύψει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να φτάσει θαρραλέα εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ».

3. ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΤΕΙ 12 ΤΑΙΝΙΕΣ, έχει κυκλοφορήσει πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, επιτραπέζιων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών ενώ το 1973 γυρίστηκε μια σειρά κινούμενων σχεδίων, Star Trek The Animated Series.

4. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ENTERPRISE: Στους διαδρόμους του Enterprise υπάρχουν σωλήνες που γράφουν GNDN, που σημαίνει "Goes Nowhere Does Nothing", δηλαδή «δεν πάει πουθενά, δεν κάνει τίποτα».

5. ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ: Τον Ιανουάριο του 2004 κυκλοφόρησε η σειρά «Νέα Ταξίδια» (New Voyages), γυρισμένη από οπαδούς του Star Trek, η οποία μεταδόθηκε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

6. ΟΙ TREKKIES ΜΙΛΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΛΙΝΚΓΚΟΝ: Οι οπαδοί της σειράς αυτοαποκαλούνται Τrekkies και έχουν δημιουργήσει οργανώσεις σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα, για λίγο καιρό, τη δεκαετία του '90 κυκλοφόρησε ένα fanzine των οπαδών του Star Trek. Κάποιοι από τους Τrekkies μιλούν ή γνωρίζουν λέξεις από τη γλώσσα των Κλίνγκον, των παραδοσιακών εχθρών της Συνομοσπονδίας στην οποία ανήκει το πλήρωμα του Enterprise.

7. ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ TREKKIES: Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συνέδρια του Star Trek στα οποία συναντιούνται χιλιάδες θαυμαστές της σειράς.

8. PREQUEL: Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε η ενδέκατη ταινία (με τίτλο Star Trek ή Star Trek XI), η οποία εξιστορεί γεγονότα που συμβαίνουν σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, τοποθετημένη χρονικά πριν την πρώτη σειρά.

9. ΑΝΤΙΟ ΚΥΡΙΕ ΣΠΟΚ: Τον Φεβρουάριο του 2015 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο θρυλικός Μίστερ Σποκ (Mr Spock), ο Λέοναρντ Νίμοϊ.

10. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ STAR TREK: Μετά το επιτυχημένο Star Trek Into Darkness (2013) αναμένεται φέτος να προβληθεί το νέο φιλμ Star Trek Beyond, σε σκηνοθεσία Justin Lin, με τον Chris Pine (Star Trek, Jack Ryan) στον βασικό ρόλο.


Info: Αφιέρωμα στο Star Trek. 10 ταινίες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για τους Trekkies, κάθε Κυριακή στο OTE CINEMA 1HD.
 
εμφάνιση σχολίων